Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

Veelgestelde vragen Ruggengraat.com

Dit zijn de veelgestelde vragen over het Ruggengraat programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Je kunt ons altijd een mail sturen via info@ruggengraat.com of stel jouw vraag makkelijk en snel via de chatfunctie.

Is Ruggengraat een dieet?

Nee, Ruggengraat is absoluut geen dieet. Wij geloven niet in een korte termijn oplossing. Het heeft geen zin om een bepaalde tijd alles te vermijden wat jij lekker vindt om het daarna weer allemaal in grote hoeveelheden te eten. Dit zorgt voor een jojo-effect (je valt 5 kilo af en komt 8 kilo aan).

Wij maken een plan op maat en kijken per individu naar de wensen, behoeften en het persoonlijke doel. Jouw coach maakt een voedingsschema dat volledig bij jou past. Zelfs als jij iedere dag een stuk chocola of iets anders wil verwerken wij dit in jouw schema.

Op die manier is het makkelijk vol te houden en voelt het totaal niet als een dieet.

Zijn mijn schema’s altijd hetzelfde?

Nee, zeker niet! Wij werken met verschillende fases. Iedere fase heeft een ander voedings- en trainingsschema. Zo blijft het uitdagend en gaat het niet vervelen. Daarnaast kunnen wij het plan altijd tussentijds optimaliseren. Wil jij graag een maaltijd veranderen of een nieuw trainingsschema? Geef het aan bij jouw coach en hij of zij zal het zo snel mogelijk aanpassen.

Kan ik Ruggengraat met mijn partner/vriend/vriendin volgen?

Ja, dat kan zeker! Wij geloven in het motto: ‘samen sterk’. Toch is ieder lichaam anders en heeft iedereen zijn of haar eigen wensen en behoeften. Daarom zullen de voedings- en trainingsschema’s per individu worden opgesteld zodat de calorieën en macro’s perfect aansluiten op het persoonlijke doel. Wij houden uiteraard wel rekening met bijvoorbeeld de avondmaaltijden zodat je wel samen met jouw partner kunt eten. De kosten voor het Ruggengraat programma blijven per deelnemer hetzelfde.

Wat gebeurt er als ik tussentijds wil stoppen?

Dat kan. Bij Ruggengraat heb je altijd de mogelijkheid om het programma tussentijds te pauzeren. Dit kun je aangeven bij jouw coach en de administratie. De resterende tijd kun je op ieder gewenst moment weer hervatten.

Kan ik het programma volgen als ik een eetstoornis heb of heb gehad?

Het kan, maar wij zijn geen specialisten op het gebied van eetstoornissen. Wij hebben al heel veel leden mogen helpen aan een mooie balans, maar dat komt voornamelijk doordat wij het plan volledig op maat maken en elke dag contact hebben met onze leden. Op die manier helpen wij onze leden wanneer zij er zelf even niet uitkomen. Wij weten dat er bij een eetstoornis psychologisch veel bij komt kijken en communiceren ook altijd eerlijk dat wij geen specialisten zijn op dat gebied.

Krijg ik mijn geld terug als ik geen resultaat behaal?

Ja, wij hanteren een ‘geen resultaat, geld terug’ garantie. In onze Algemene Voorwaarden vind je precies wanneer je aan deze garantie voldoet.

Wanneer heb ik contact met mijn coach?

Wanneer jij dat wil! Wij werken niet met vaste contactmomenten. Als jij ergens tegenaan loopt of je komt er even niet uit, dan kun jij altijd een berichtje sturen naar jouw coach. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk te antwoorden.

Hoe houd ik mijn progressie bij?

In de Ruggengraat applicatie kun je makkelijk jouw progressie uploaden en analyseren met jouw coach. Iedere week heb jij de mogelijkheid om jouw progressie te uploaden. Wij kijken samen naar het gewicht, een verloren centimeter update en eventueel progressie foto’s. Tijdens en na het intakegesprek krijg je hier duidelijke instructies over.


Hoe ziet mijn voedingsschema eruit?

Op basis van alle informatie uit het intakegesprek krijg jij een voedingsschema dat volledig bij jou past. Het is een volledig uitgewerkt dagschema waarin je per maaltijd en per product precies kunt zien wat erin zit. Alle macro’s en calorieën zijn berekend en overzichtelijk weergegeven in onze applicatie. Daarnaast heb je ook toegang tot al onze variatierecepten zodat je samen met jouw coach iedere dag kunt variëren.

Moet ik elke dag hetzelfde eten?

Nee, bij Ruggengraat kun je elke dag lekker variëren. Samen met jouw coach kun je per dag bespreken wat je graag wil eten en hoe jullie dit laten passen binnen het voedingsschema. Nadat jij je hebt aangemeld krijg je automatisch toegang tot al onze recepten. Jouw coach zal je helpen met het variëren en laat je ook zien wat je moet doen als een avondmaaltijd iets meer calorieën bevat.

Kan ik in het weekend nog wel genieten van sociale gelegenheden? een drankje en hapje buiten de deur?

Dat kan zeker! Het is wel belangrijk dat jouw coach hiervan op de hoogte is. Geef dus op tijd aan als je weet dat je een aankomend weekend gaat genieten van een hapje en/of drankje. Samen met jouw coach kun je kijken hoe je dit laat passen ZONDER dat het ten koste gaat van jouw resultaat. Wij laten al jaren zien dat je kunt genieten en resultaat kunt behalen. Dit noemen wij balans.

Moet ik shakes of ‘superfoods’ in huis halen?

Nee, wij staan heel erg achter het motto: ‘’Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!’’ Wij maken een voedingsschema dat bij jou past. Wij berekenen precies hoeveel calorieën jij nodig hebt om jouw doelen te behalen. De maaltijden vullen wij in met producten die jij lekker vindt. Op die manier voelt het totaal niet als een dieet en weet jij het programma makkelijk vol te houden.

Moet ik voor mezelf koken of kan ik nog wel met het gezin mee-eten?

Bij Ruggengraat kun je gewoon iedere avond gezellig met jouw partner en/of gezin mee-eten. Wij willen dat jij een structuur vindt die je de rest van je leven vol kunt houden. Het heeft geen zin om een x aantal weken voor jezelf te koken als je dit na het programma niet gaat volhouden. Wij laten je zien dat je resultaat kunt behalen en gewoon lekker thuis kunt mee-eten.


Moet ik naar de sportschool?

Nee, het is niet noodzakelijk om een sportschoolabonnement te hebben. Uiteraard hangt dit ook af van jouw doel. Als je wil afvallen en iets strakker wil worden dan is het voedingsschema het belangrijkste. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de Ruggengraat home workouts. Wil je meer spiermassa opbouwen? Dan adviseren wij wel om jouw spieren met de juiste intensiteit te belasten.

Krijg ik verschillende sportschema’s?

Ja, per fase krijg jij een nieuw trainingsschema. Wij zorgen ervoor dat jij per fase qua intensiteit omhoog gaat en op die manier progressief traint. Het is daarnaast ook mogelijk om tussentijds nieuwe trainingsschema’s aan te vragen.

Kan ik het Ruggengraat programma volgen met een blessure?

Afhankelijk van jouw doel kijken wij of het realistisch is om het programma te volgen. Wij kunnen het plan iedere dag weer optimaliseren en aanpassen. Hierdoor hebben wij heel veel leden die revalideren en het Ruggengraat programma met succes volgen. Het is dus zeker mogelijk alleen hangt dit af van jouw doel(en) en situatie.

Moet ik verschillende sportattributen in huis halen?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Het kan heel erg helpen als je al een yogamatje, kettlebell, dumbells, elastieken of andere sportattributen hebt, maar op basis van lichaamsgewicht oefeningen kunnen wij ook een bijpassend trainingsschema maken.

Thuis workouts

Is het noodzakelijk om naar de sportschool te gaan? Nee, niet als je alleen wil afvallen of iets strakker wil worden. Wij begrijpen heel goed dat de sportschool niet voor iedereen is weggelegd. Daarom hebben wij de Ruggengraat thuis workouts in het leven geroepen.

Sportschool

Heb je een sportschoolabonnement, maar weet je niet zeker of je wel op de juiste manier traint voor jouw specifieke doel? Wij maken alle schema’s op maat. Alle schema’s zijn afgestemd op jouw doel, niveau en het aantal keren dat je kan trainen.

Hardloopschema’s

Vind jij hardlopen fijn of wil je trainen voor een hardloopwedstrijd? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij maken hardloopschema’s die volledig zijn afgestemd op jouw specifieke doel en niveau.

* Uiteraard is het ook mogelijk om een combinatie van verschillende workouts te vragen. Bijvoorbeeld 1 workout voor in de sportschool, 1 thuis workout en een hardloopschema.

Ruggengraat.com


Klantenservice

Postbus 360

3640 AJ Mijdrecht
Telefoon: 06 - 16 69 98 28