Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Het moet wel leuk blijven allemaal, ook als je mama bent en er veel van je gevraagd wordt. Laat je niet gek maken, wees trots op je lijf en ontdek wat werkt voor jou!"

Het verhaal

Ik heb sporten altijd leuk gevonden en was altijd vrij fanatiek. Sinds 2010 ben ik de wereld van de fitness ingerold. Eerst wat groepslesjes gevolgd in de sportschool en toen ben ik zelf met de ijzers aan de slag gegaan. Het was leuk om resultaat te zien en werkte motiverend om lekker door te gaan. Op eigen inzicht en kracht ben ik toen in 2 jaar tijd 8 kilo afgevallen. Dit ging vrij langzaam maar was wel blijvend!

Eindelijk voelde ik me echt comfortabel in een skinny jeans, korte broek en zelfs in bikini.

Dat kwam mooi uit toen ik vorig jaar op vakantie was in Thailand, samen met mijn man. We hebben daar een mooi Thais 'souvenirtje' aan overgehouden! Want 3 weken na die vakantie bleek ik zwanger! Wat waren we blij en wat een wonder!

Gelukkig had ik echt een super relaxte zwangerschap, ik voelde me goed, totaal niet misselijk of overdreven moe. Wat dat betreft mag ik echt in mijn handjes knijpen! Ik voelde me zo goed dat ik gewoon lekker door kon trainen. Uiteraard paste ik mijn schema wat aan en pakte ik wat minder kilo's. Ook deed ik wat rustiger aan met de zaktraining van kickboksen. Beide vormen van training ben ik zo lang mogelijk blijven doen. Kickboksen tot week 32 en krachttraining tot week 37. En nogmaals; dit kon omdat ik me goed voelde en ik er energie voor voelde. Elke zwangerschap en elk lijf is anders dus laat je niet gek maken! Als jij er geen energie voor voelt of je lijf geeft aan dat het te veel is: Don't push yourself! Je lijf is een topprestatie aan het leveren en dat 9 maanden lang.

Lichamelijk ging het me dus goed af, mentaal vond ik het soms wel pittig. Je lijf verandert snel in korte tijd en voor mijn gevoel groeide ik enorm. Kleren waar ik me altijd goed in voelde begonnen strak te zitten en de overgang naar zwangerschapskleding vond ik best een stap. Al met al kwam ik 18 kilo aan en dat doet toch iets in je hoofd en je zelfbeeld.

Toen ons kleine wondertje er eenmaal was kon ik dat gelukkig helemaal van me afzetten. Ik nam me voor om de 1e twee maanden totaal niet aan sport te denken en vooral te genieten en te wennen aan ons nieuwe leven.

De zwangerschaps kilo's vlogen eraf mede doordat ik borstvoeding gaf. Ik lette er niet zo zeer op hoeveel ik at maar zorgde er wel voor dat ik voornamelijk gezond at.

Toen ik na 2 maanden weer behoefte kreeg om wat te gaan sporten kreeg ik van mijn lieve tweelingzus 3 maanden Ruggengraat cadeau. Zij heeft zelf ook meegedaan en heeft echt goede resultaten behaald, mede door de coach van Ruggengraat.

Ik was dus erg blij dat ik begeleiding kreeg om het sporten weer op te pakken. Want stiekem was ik toch wel onzeker. Kon ik het nog wel? Hoe kan ik rustig opbouwen? Wat kan ik wel doen en welke oefeningen kan ik beter nog even laten? Tijdens het intakegesprek stelde mijn coach me direct gerust. Voeding komt op de 1e plek en dan pas het sporten. Dit gaf me wat rust; ik hoef niet gelijk volop te gaan trainen om resultaat te behalen. Gewoon rustig aan en stap voor stap opbouwen.

En ook rustig aan ontdekken wat gaat lukken want laten we eerlijk zijn; met zo'n kleintje kan je niet altijd naar de sportschool. En als je dan wel een keer kan heb je niet altijd zin om juist dan te gaan. 3 of 4 keer trainen zat er voor mij niet meer in. Natuurlijk; als je echt wil dan kan het. Maar ik ontdekte juist dat ik dat niet wilde. Ik wil niet alles aanpassen aan mijn trainingsschema en al mijn energie stoppen in trainen. Ik wil plezier houden in sporten en wil me niet in allerlei bochten wringen om maar 3 keer per week naar de sportschool te kunnen. En ik wil ook niet steeds meer denken; ‘oh dit kan nog wel strakker of ik moet nog 5 kilo meer kunnen squatten.’ Daarom heb ik besloten om krachttraining op een laag pitje te zetten en me te focussen op het kickboksen. Voor mij is dat echt een uitlaatklep en een manier om mijn hele lichaam te trainen.

Inmiddels is ons meisje 6 maanden oud en zit ik weer op mijn oude gewicht. Daar ben ik blij mee en dat wil ik graag behouden.

Ruggengraat heeft hier zeker een belangrijke bijdrage aan geleverd en heeft me helpen ontdekken waar ik blij van word en wat ik ook vol ga houden in combinatie met mijn gezin en werk.

Het moet wel leuk blijven allemaal, ook als je mama bent en er veel van je gevraagd wordt. Laat je niet gek maken, wees trots op je lijf en ontdek wat werkt voor jou!