Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Ik geloofde voorheen nooit in die clichés dat als je je goed voelt met je lichaam je ook beter in je vel gaat zitten maar het is echt zo. Ik ben in tijden niet zo gelukkig geweest met mijzelf en mijn leven."

Het verhaal

Mijn beste vriendin won het Ruggengraat programma voor ons beide. Ik vond het best spannend om hiermee te beginnen, ik had nog nooit een echte afval poging gedaan. Ik wilde graag mijn beste vriendin supporten nadat zij al vele pogingen had gedaan dus 13 weken geleden startte wij samen aan dit nieuwe programma. En heel eerlijk gezegd was het een stuk makkelijker dan gedacht!

Het voedingsschema en trainingsschema had mijn coach op mij persoonlijk aangepast. In het begin moest ik wel wennen aan het afwegen van eten, normaliter kookte ik gewoon de hoeveelheden waar ik zin in had. Ik kwam hierdoor er al snel achter dat ik veel te veel at, veel te grote porties.

Wat ik erg prettig vond aan het voedingsschema was dat er altijd ruimte voor variatie was, er was niks wat je niet mocht eten.

Ik denk dat dat voor mij persoonlijk één van de grootste redenen is geweest dat het zo goed vol te houden was. Je mag gewoon alles eten wat je wil zolang je maar binnen je dagelijkse hoeveelheid kcal blijft. Daarnaast denk ik dat dat er ook voor zorgt dat het na het programma aan te houden is.

Het sporten beviel mij ook erg goed, de trainingsschema’s zijn goed te vol te houden. De eerste keer dat wij de tabata’s gingen uitvoeren waren we helemaal kapot, maar al na een paar trainingen zag ik daar qua conditie al grote vooruitgang. Ook vond ik het leuk om te zien hoe je sterker wordt en daardoor steeds zwaardere gewichten kan pakken. Op de legpress zit ik nu op 140 kg en dat voelt als bizar veel!

Ik ben in korte periode redelijk veel afgevallen, na 13 weken staat het eindresultaat op -15,5 kilogram en daar ben ik super blij mee! Ik had niet verwacht dat het zo ontzettend snel en makkelijk zou gaan.

Ik vond mijzelf nooit echt veel te dik, tuurlijk er mocht wel wat af maar ik vond niet dat ik overgewicht had. Als ik zie hoe mijn lichaam er nu uitziet denk ik daar wel anders over. Ik ben super gespierd geworden en voel mij zowel fysiek als psychisch veel sterker.

Ik geloofde voorheen nooit in die clichés dat als je je goed voelt met je lichaam je ook beter in je vel gaat zitten maar het is echt zo. Ik ben in tijden niet zo gelukkig geweest met mijzelf en mijn leven.