Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"De balans die ik vooraf zocht tussen sporten, een biertje doen en resultaten behalen heb ik gevonden. Een biertje drinken kan echt geen kwaad als je.."

Het verhaal

Ik doe nu een jaar of 4 aan fitness en voornamelijk krachttraining. Ik merkte dat ik vrij snel groeide qua massa dus dat was geen probleem. Ik zocht naar een nieuwe uitdaging. Massa behouden en droog trainen.

Droog trainen stelde ik eigenlijk constant uit omdat ik wist dat ik dan mijn voeding – en trainingsschema moest aanpassen. Dat was niet iets waar ik op zat te wachten aangezien het massa kweken mij goed afging en ik zat ook niet te wachten om het biertje en de ongezonde hap af en toe over te slaan.

Via een vriend van mij ben ik in contact gekomen met het Ruggengraat programma en na een intake gesprek met mijn Personal Coach heb ik toch besloten om het gewoon te doen. Samen hebben wij het programma precies op maat gemaakt en realistische doelen gesteld. Ja... dat biertje moest inderdaad wel minder worden en ik moest ook soms meer rekening houden met de ongezonde hap.

De eerste weken hebben wel bewezen dat hard sporten, goed eten en voldoende rust de nodige resultaten laten zien. Maar voor mij belangrijker... Ik heb nu gezien dat je ook met een biertje op z’n tijd en af en toe eens een ongezonde hap je ook de nodige resultaten kan bereiken.

Het verhaal van ‘sporten heeft geen nut als je bier drinkt’ heb ik bij deze wel neergehaald. De bijgevoegde foto is het resultaat van 8 weken. 1/3 van de volledige Ruggengraat programma. Het resultaat heeft mij doen verbazen en nog meer gemotiveerd om dit door te zetten.

Van te voren had ik wel gedacht dat ik veel moeite zou hebben met het voedingsschema maar dit viel best wel mee. Het lastige was het weekend. Maar ook met het weekend had ik minder moeite dan verwacht. Nee zeggen is niet altijd zo moeilijk als je weet waarvoor je het doet.

De trainingen die door mijn coach waren opgesteld waren wel echt even wennen aan het begin. Meer herhalingen en die tabata’s.... Daar had ik aan het begin echt het meeste last van. Puur om het feit dat ik nooit aan cardio deed in de sportschool. En ik kan je wel vertellen dat de overstap van niets naar tabata’s vrij heftig is. Maar gekeken naar de snelle resultaten haalde ik hier wel veel voldoening uit. Achteraf gezien dus een geweldige ervaring.

De balans die ik vooraf zocht tussen sporten, een biertje doen en resultaten behalen heb ik gevonden. Een biertje drinken kan echt geen kwaad als je maar weet hoe je het erna moet oppakken en wat je moet laten qua voeding. Het Ruggengraat programma is echt heel erg leerzaam en het is voor mij echt een toegevoegde waarde geweest. Vanaf nu weet ik hoe ik mijn doelen kan behalen in combinatie met mijn levensstijl. Bij deze wil ik Ruggengraat en dan in het speciaal mijn coach bedanken voor deze geweldige begeleiding en de effectieve schema’s.