Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Toen ik de schema’s kreeg ben ik er keihard voor gegaan en ik ben blij met het resultaat!"

Het verhaal

Ik begon ongeveer twee jaar geleden met sporten. In het begin gingen we er met allemaal vrienden heen en waren we er eigenlijk meer voor de gezelligheid en deden we maar wat. Daarna ging ik elke dinsdag met mijn vader sporten en werd ik steeds gemotiveerder. Alleen wist ik zelf vrij weinig af van de voeding en trainde ik eigenlijk altijd op dezelfde manier. Omdat ik niet veel wist over de voeding at ik ook te weinig om te kunnen groeien.

Toen zag ik op Facebook Ruggengraat een aantal keer voorbij komen en zat ik te twijfelen om ook gewoon te beginnen. Uiteindelijk besloot ik om het gewoon te doen en er keihard voor te gaan.

Toen ik begon met Ruggengraat kreeg ik eerst een voeding- en trainingsschema voor de eerste fase. In de eerste fase zat ik op 2400 kcal en had ik zoiets van ‘wow dat ga ik nooit allemaal op krijgen’. Maar na een week merkte ik al dat het helemaal geen probleem was om het op te krijgen. Daarna is er elke 2 weken weer een aantal kcal toegevoegd.

Het trainingsschema was een hele verandering voor mij, omdat ik normaal eigenlijk altijd maar hetzelfde deed en nu stonden er een aantal nieuwe oefeningen. Het is ook lekker dat je na 6 weken een nieuw trainingsschema krijgt om weer een nieuwe prikkel toe te dienen.

Wat ik vooral heb geleerd tijdens mijn Ruggengraat periode is dat het gaat om doen, en niet alleen het sporten maar vooral jouw voedingspatroon moet in orde zijn wanneer jij jouw doelen wil behalen. Toen ik de schema’s kreeg ben ik er keihard voor gegaan en ik ben blij met het resultaat!

Begin: 72 kg
Eind: 77,2 kg