Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"De stok achter de deur om elke week je weeg en meetmoment te hebben motiveerde me om ook de weekenden net wat meer te letten op wat ik at. Dit maakte veel meer verschil dan dat ik verwacht had. Ik heb geen dieet gevolgd, mezelf niet verhongerd, nog genoeg genoten van lekker eten en drinken."

Het verhaal

Ik zag het wel eens voorbij komen op Facebook of Instagram. Zou dat iets voor mij zijn.. De verveling in mijn krachttraining sloeg een beetje toe, ik had geen afvalplan nodig want ik ben niet te zwaar, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging!

Mezelf eens helemaal af/droogtrainen met wat vetjes eraf maar vooral meer spierdefinitie. Ook vind ik het interessant om te lezen en leren over voeding en hoe dit effect kan hebben op de werking en uitstraling van ons lichaam. Dus had ik de stoute schoenen aangedaan en me ingeschreven.

De eerste weken waren vrij makkelijk voor me. Genoeg ruimte in de calorieën voor mijn gebruikelijke maaltijden, training etcetera.

Hoewel ik een heel ander trainingsschema kreeg als wat ik gewoonlijk deed in de sportschool wilde ik deze toch proberen. Vanwege chronische rugproblemen/uitstraling naar mijn benen, vermeed ik vaak de beenoefeningen en nu zat er ineens een legday bij😱.

Helaas speelde mijn beenklachten vrijwel direct op en na contact met mijn coach hierover was het geen probleem hierin te switchen. Als een oefening niet beviel was dit ook geen probleem en werd dit direct veranderd in het schema.

Ik heb in deze periode zelfs minder cardio gedaan omdat ik nu mijn training afsloot met de tabata oefeningen in plaats van de crosstrainer of loopband. Qua voeding at ik al vrij veel van de eiwit/vezelbronnen etc. die in de variatielijst staan. Hier heb ik zelf vooral veel mee gespeeld waardoor ik niet letterlijk het voedingsschema overgenomen heb, maar veelal mijn gebruikelijke maaltijden kon nuttigen.

Discipline en motivatie om te sporten heb ik altijd wel gehad, dus hier had mijn coach weinig omkijken naar. Na de startweek gingen we wat minderen in calorieën zodat we wat vetjes gingen verliezen..en hoe!

Ondanks wat feest avondjes met de nodige alcoholische versnaperingen en dinertjes buiten de deur heel geleidelijk aan, elke week wat van mijn gewicht en centimeters afgesnoept. Ik had vanwege mijn actieve baan wel eens wat moeite met de vermindering in calorieën en hoe ik deze het beste over de dag kon verdelen.

De stok achter de deur om elke week je weeg en meetmoment te hebben motiveerde me om ook de weekenden net wat meer te letten op wat ik at. Dit maakte veel meer verschil dan dat ik verwacht had. Ik heb geen dieet gevolgd, mezelf niet verhongerd, nog genoeg genoten van lekker eten en drinken. Maar gewoon net wat meer opgelet en daarmee mijn doel behaald!

In totaal ben ik ruim 7 kg afgevallen en is mijn vetpercentage met 10% gedaald!! Ik heb de laatste weken vaak van de mensen om me heen moeten horen dat er wel weer wat vetjes bij mogen. Dit mag van mezelf ook😉

Bij deze wil ik mijn coach en Ruggengraat bedanken voor de leerzame 12 weken en de uitgebreide antwoorden die ik kreeg op al mijn vragen.

Startgewicht: 59,5
Eindgewicht: 53