Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Ik zit nu een stuk beter in mijn vel en werk nu naar een resultaat toe waar ik voorheen alleen nog maar van kon dromen."

Het verhaal

De reden voor mij om met Ruggengraat te beginnen was dat ik op een gegeven moment mijzelf in de spiegel aankeek en dacht: ‘’hier moet nu echt verandering in gaan komen’’. Ik had op instagram al enige berichten gezien van Ruggengraat en dacht bij mijzelf laat ik is een mail sturen. Inmiddels heb ik nu een jaar coaching gehad en ben nu op eigen kracht bezig. Mijn doel voordat ik met het programma begon was om zoveel mogelijk gewicht kwijt te raken en als het lukte tegelijkertijd spiermassa op te bouwen.

De eerste weken van Ruggengraat waren uiteraard best moeilijk voor mij omdat ik toch verandering moest brengen in mijn eet en sportpatroon. Maar tot mijn verbazing lukte het redelijk en toen ik eenmaal bezig was werd het steeds makkelijker.

De trainingen waren volledig op basis mijn behoefte aangepast door mijn trainer. Ik gaf aan welke spiergroepen ik wat meer en welke ik wat minder wou trainen. Als ik graag een oefening in het trainingsschema wou dan stond deze er ook binnen no time in.
Voor het voedingsschema geldt hetzelfde, ook dit schema was volledig aangepast op basis van mijn behoefte. Ik mocht eigenlijk alles eten wat ik lekker vond. En alles wat ik niet zo lekker vond stond ook niet in het voedingsschema.

In de tijd dat ik het Ruggengraat programma heb gedaan heb ik geleerd dat als ik een keertje een diner met vrienden of een verjaardag had dat het helemaal niet erg was om dan wat meer te eten. Mijn trainer heeft me uitgelegd hoe ik dit dan de volgende dagen kan compenseren. En door dit maar lang genoeg te blijven herhalen heb ik mezelf de balans kunnen aanleren.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd in de afgelopen maanden is de balans voor het eten. Je mag eigenlijk alles eten wat je wil maar weet dit wel de dag(en) daarna te compenseren, wat in de eerste instantie moeilijker klinkt dan dat het nu daadwerkelijk voor mij is.

Wat ik goed vond aan het Ruggengraat programma is de persoonlijke aandacht die ze je bieden, het op maat gemaakte voedings- en trainingsschema en als je daar nog suggesties of opmerkingen op hebt dat deze niet worden genegeerd maar juist in handen worden genomen om jouw tijd bij Ruggengraat nog aangenamer te maken.

De coaching was zeer aangenaam. Veel persoonlijke aandacht wordt goed gehanteerd bij het Ruggengraat programma.

- Hoe nu verder?
Ik heb in totaal een jaar lang het programma gevolgd. In deze tijd heb ik veel geleerd over balans en het behalen van je doelen. Met al deze informatie en ervaringen ben ik nu op eigen kracht bezig om nog meer progressie te maken.

Toen ik begon woog ik een aangrijpende 114 kg.
Inmiddels zijn we een jaar verder en weeg ik 84 kg. Ik ben een schokkende 30 kilo kwijt, iets waarvan ik zelf dacht dat dit niet zou lukken. In totaal ben ik ook nog eens 60 centimeter verdeeld over mijn lichaam kwijt!

Verloren centimeters:
Omtrek borst
Begin: 126 cm
Eind: 107 cm
- 19 cm

Omtrek buik
Begin: 121,5 cm
Eind: 99 cm
- 22,5 cm

Omtrek heup
Begin: 107 cm
Eind: 93,5 cm
- 13,5 cm

Omtrek dij
Begin: 62 cm
Eind: 57 cm
- 5 cm

Ik zou Ruggengraat zeker aan mensen adviseren, omdat het programma wordt afgestemd op jou. Daardoor is het haalbaar en zal je, net als ik, progressie maken waar je trots op mag zijn. Ik zit nu een stuk beter in mijn vel en werk nu naar een resultaat toe waar ik voorheen alleen nog maar van kon dromen.