Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Naast het fysieke resultaat heb ik ook het idee dat ik meer grip heb op mijn voeding en beweging. Ik eet nu zes keer op een dag en merk dat dat ervoor zorgt dat ik nooit echt een hongergevoel heb. Ik heb geen eetbuien meer en merk dat ik vaker kies voor een gezond alternatief."

Het verhaal

Al sinds mijn jeugd heb ik geworsteld met mijn gewicht. Mijn gewicht, wat een enorme impact had op mijn zelfbeeld, zorgt ervoor dat ik me nooit echt goed voelde over mezelf. Daarnaast ben ik een emotie-eter én heb ik lang te kampen gehad met een depressie. Elke keer als ik me niet top voelde had ik de neiging om te gaan eten en doordat ik een depressie had, was dat behoorlijk vaak. Over de jaren ontwikkelde ik enorm overgewicht, waardoor ik me weer slechter voelde over mezelf. Ik kwam terecht in een vicieuze cirkel die ik niet meer kon doorbreken.

Uiteindelijk heb ik mijn depressie en zelfbeeld problemen op kunnen lossen door intensieve therapie. Toen ik me weer beter begon te voelen, kreeg ik langzamerhand ook de energie en motivatie om mijn gewichtsproblemen aan te pakken. Ik ben op internet gaan zoeken naar verschillende diëten, maar vond niks waar ik echt enthousiast van werd. Ik vond vooral veel wat ik niet mocht. Tot ik bij Ruggengraat kwam.

Ik ben ze gaan volgen op Facebook en heb een aantal keer getwijfeld om me op te geven. Steeds zag ik er op het laatste moment vanaf. Tot ik me op een gegeven moment afvroeg wat me eigenlijk tegenhield. Ik besloot me dan eindelijk op te geven en kon bijna direct starten.

Inmiddels ben ik bijna drie maanden bezig, bijna op de helft dus. In die drie maanden heb ik al enorm veel resultaat behaald. Ik ben al 18 kilo afgevallen en ben ook al 2 maten naar beneden qua kleding. Zoveel ben ik nog nooit achter elkaar afgevallen en ik ben er dus ook ENORM trots op! Het motiveert me echt om door te zetten, zeker nu mensen het ook beginnen te merken.

Naast het fysieke resultaat heb ik ook het idee dat ik meer grip heb op mijn voeding en beweging. Ik eet nu zes keer op een dag en merk dat dat ervoor zorgt dat ik nooit echt een hongergevoel heb. Ik heb geen eetbuien meer en merk dat ik vaker kies voor een gezond alternatief. Maar gelukkig kan ik ook af en toe ‘zondigen’. In overleg met m’n coach is heel veel mogelijk en dat vind ik fijn. Bijvoorbeeld als ik een feestje heb, dan overleg ik van tevoren hoe ik het aan ga pakken en dan komt het helemaal goed!

Ik heb nog 3 maanden te gaan en ben heel benieuwd wat voor mooi resultaat dat gaat brengen! Ik ga me er in ieder geval hard voor inzetten!