Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Ik ben erg tevreden met het resultaat. In totaal ben ik 6 kg afgevallen en dit was ook mijn doel. Ondanks dat ik erg tevreden ben heb ik besloten om nog 3 maanden door te gaan."

Het verhaal

Ik ben bij Ruggengraat terecht gekomen via een familielid. Hij had 3 maanden Ruggengraat gedaan en daarbij zag ik dat je eigenlijk alles mag eten en toch af kan vallen. Ik geloof zelf niet echt in een streng dieet en hou echt van lekker eten. Ik kan me ook niet houden aan een streng dieet. Nu dacht ik laat ik het gewoon eens doen. Wie niet waagt, wie niet wint.

Van tevoren dacht ik: de voor en na foto's zullen vast bewerkt zijn en je zal zeker geen pizza mogen eten. Maar het is me alles meegevallen.

Ik heb eigenlijk niet echt moeite gehad om me eraan te houden. Ik werk onregelmatig waardoor het even afwachten was hoe dit zou gaan, maar dit ging erg goed. Doordat je eigenlijk alles wel mag eten, was het ook niet lastig om je eraan te houden.

Ik ben het programma ook gaan doen om te leren hoe ik met mijn onregelmatige werktijden om kon gaan. Dit vroeg soms wat creativiteit van mijn coach, maar hij speelde hier heel goed op in. Aan het begin van de week vroeg hij of er dingen waren waar we rekening mee moesten houden. Etentjes, nachtdiensten etc. en hier maakte we dan een plan voor. Hij was altijd erg goed te bereiken.

Voor Ruggengraat deed ik altijd veel cardio in de sportschool en was ik altijd helemaal kapot na het trainen waardoor de drempel voor de volgende keer steeds hoger werd. Ik heb van dit programma geleerd dat dit niet nodig is en dat je ook op een andere manier kan sporten. Door krachttraining te doen ga je elke week een stapje verder waardoor je ook ergens naar toe werkt en hier snel resultaat in ziet. Daarnaast heb ik leren omgaan met onregelmatig werken en hoe ik het beste om kan gaan met een avond lekker slecht eten.

Ik ben erg tevreden met het resultaat. In totaal ben ik 6 kg afgevallen en dit was ook mijn doel. Ondanks dat ik erg tevreden ben heb ik besloten om nog 3 maanden door te gaan. Ik heb nu de feestdagen gehad en wil ik ook graag leren omgaan met vakanties en hoe ik dit resultaat kan behouden.