Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Dus er moest als de wiedeweerga een stok achter de deur komen."

Het verhaal

Ik ben begonnen met Ruggengraat omdat het afvallen na meerdere pogingen nog steeds niet lukte. Ik wilde lange termijn resultaten behalen en Ruggengraat leek mij daar de goede oplossing voor.  

Mijn doel was om af te vallen, maar vooral ook meer kennis te krijgen om het zelf voort te kunnen zetten. Ik vond het in het begin spannend en ik merkte dat ik hulp vragen best lastig vond, maar doordat mijn coach geregeld vroeg hoe het ging, werd dit steeds makkelijker. Ook zag ik steeds meer resultaat en ik vond dit een feest om dit met mijn coach te delen.

Ik ging al een tijdje naar de sportschool, maar zonder een schema te volgen. Door het trainingsschema heb ik een hoop geleerd en een hoop kracht opgebouwd. Op het moment dat ik oefeningen niet mee fijn vond of eens een keer wat anders wilde, kon ik dit bij mijn coach aangegeven en werd er iets nieuws bedacht. Dit geldt ook voor het voedingsschema. Hierdoor heb ik balans gekregen in mijn voeding. Doordat je altijd alles kan vragen, leer je bewuste keuzes te maken. Ik heb daardoor nooit het gevoel gehad dat ik dingen niet mocht. Alleen moet je af en toe dingen compenseren en dat is helemaal niet erg.  

Doordat het Ruggengraat programma persoonlijk is, merk je dat het echt op jou afgestemd is. Het is niet standaard voor iedereen hetzelfde, het is echt voor jou samengesteld en dat heeft een positieve invloed op de coaching. Ik heb mijn coach als zeer prettig ervaren. Ik heb altijd het idee gehad dat ik alles kon vragen, maar ook dat hij mij er doorheen sleurde als ik het even gehad had. Mijn coach heeft mij ontelbaar schoppen onder mijn kont moeten geven en die had ik ook wel nodig. Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn, maar met de dingen die ik geleerd heb kan ik nu zelf na veel vallen en opstaan zelf verder.

Begin: 95 kg
Eind: 83.1kg