Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Wat mij verder vooral heel erg aantrekt aan het Ruggengraat programma, is dat ik geen shakes of power food in huis hoef te halen"

Het verhaal

Na veel hulp van diëtisten, sportscholen, Personal Body Plan en allerlei apps, kreeg ik vooral in mijn hoofd geprent hoe het niét moest. Geen frisdrank, geen krachttraining zonder allerlei shakes en supplementen, geen koolhydraten... Voornaamste uitkomst: vooral geen (blijvend) resultaat.

In september vertrok ik voor mijn studie naar het buitenland, hét moment voor een nieuwe, gezonde start. In augustus begon ik met Ruggengraat en kon mijn coach mij in alle verschillende (verleidelijke) situaties vertellen hoe het wél moest. Wat een verademing, want eigenlijk hoef ik alleen maar normaal te doen. Het voelt in ieder geval heel natuurlijk en normaal, nog geen moment heb ik het gevoel gehad mezelf iets te moeten ontzeggen. Écht waar! Mijn lievelings chips en Tony Chocolonely staan gewoon op mijn schema!

Wat mij verder vooral heel erg aantrekt aan het Ruggengraat programma, is dat ik geen shakes of power food in huis hoef te halen en het programma gefocust is op voeding. Sporten is veel leuker als niet alles daar vanaf hangt. Al ben ik intussen wel verslaafd.

Toch ging het voor mijn gevoel allemaal niet snel genoeg en ben ik slechts een paar kilo afgevallen. Dat gaf af en toe even een error in mijn hoofd. Gelukkig was mijn coach daar dan weer die alles heerlijk kan relativeren en mij weer motiveerde. Zo nu en dan schoof die een progressiefoto onder m’n neus en dan wist ik weer dat het goed zat. De kilo’s zeggen dus lang niet alles!

Ik ben echt heel blij dat ik Ruggengraat tegenkwam op Instagram, want ik kan me echt niet meer voorstellen wat ik zou moeten zonder alle dingen die ik geleerd heb.