Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik mezelf niks hoef te verbieden of nog maar weinig hoef te eten om af te vallen."

Het verhaal

Een paar maanden geleden was ik niet meer gelukkig met hoe ik eruit zag, ik was te zwaar en begon een onderkin te zien wanneer ik in de spiegel keek. In het verleden had ik al verschillende diëten geprobeerd en dat werkte niet. Hierdoor had ik alleen maar een slecht beeld over voeding gekregen. Ik had Ruggengraat al een paar keer voorbij zien komen op Facebook en besloot hier eens naar te gaan kijken.

Mijn doel was om een paar kilo kwijt te raken en om qua voeding de balans te vinden tussen thuis en werk. Ik werk onregelmatig en ben vaak een paar dagen van huis, dan kan ik niet koken en ga ik uiteten.

De eerste weken waren voor mij een eyeopener. Ik at dagelijks ineens meer dan dat ik ervoor deed. Van 3 eetmomenten per dag ging ik naar 6 eetmomenten. Ook kwam ik erachter dat ik gewoon alles kon eten zonder dat je hiervan aan hoeft te komen.

Naar de sportschool gaan had ik in het verleden al een paar keer gedaan maar na een bepaalde tijd gaf ik het op. Het enige wat ik wel lang volhield was dansen, dat doe ik nog steeds een keer per week. Maar nu moest ik wel naar de sportschool. In het begin ging het wat moeizaam om hier zin voor te maken maar nu vind ik het oprecht leuk om te gaan.

De voedingsschema’s waren leerzaam. In het begin durfde ik hier niet te veel van af te wijken omdat ik bang was dat ik dat fouten zou gaan maken, maar ik heb nu wel geleerd wat ik kan en mag eten.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik mezelf niks hoef te verbieden of nog maar weinig hoef te eten om af te vallen.

Ruggengraat was voor mij een stok achter de deur. Elke week moest ik mijn progressie invullen en dat zorgde er wel voor dat ik er helemaal voor ging. Ook vond ik het erg fijn dat ik mijn coach altijd kon bereiken voor alle vragen die ik had.

Ik heb nu alle handvatten die ik nodig had om het zelfstandig te kunnen doen. Ik zou nog wat strakker willen worden maar ben nu zeker niet meer ongelukkig over mijn lichaam. Ik zou Ruggengraat zeker adviseren aan mensen. Het is geen dieet waar je niks van leert maar een verandering van je leefstijl die je met gemak de rest van je leven toe kan passen.

 

Begingewicht: 64 kg
Eindgewicht:" 58 kg