Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Op mijn zwaarst woog ik 139 kilo. Het moment dat ik niet meer normaal me bed uit kon komen dacht ik bij mezelf: ‘’hoe heb je het zover laten komen?!’’"

Het verhaal

BIJNA 50 KG IN 1 JAAR

Mijn hele leven ben ik al aan de stevige kant geweest en daardoor vecht ik al jaren tegen de extra kilo’s. Ik heb al van alles geprobeerd. Diëten hield ik nooit lang vol omdat ik al het lekkere eten moest laten staan zoals brood, pasta en andere producten die veel koolhydraten bevatten. Het welbekende jojo effect heb ik maar al te vaak meegemaakt.

Ik had verschillende periodes waarin ik chips, pizza, patat en chocolade liet staan en fanatiek ging trainen. Elke dag was ik in de sportschool te vinden. In een relatief korte periode viel ik veel af, maar dit was niet vol te houden. Voor ik het wist zaten de verloren kilo’s er weer aan inclusief een kilootje of 8 EXTRA. Dit is jaren zo doorgegaan. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest en ik had echt geen idee waar ik mee bezig was. Ik deed maar wat en kreeg het niet voor elkaar om stabiel te blijven.

Op mijn zwaarst woog ik 139 kilo. Het moment dat ik niet meer normaal me bed uit kon komen dacht ik bij mezelf: ‘’hoe heb je het zover laten komen?!’’ Hier moest ik wat aan veranderen, want alles werd een stuk zwaarder dan voorheen. Ik kon mijn eigen veters bijna niet meer strikken en een sprintje trekken om de bus te halen was al helemaal onmogelijk.

In de spiegel kijken deed ik al bijna niet meer. Ik voelde mij doodongelukkig en wist niet hoe ik het aan moest pakken. Van een familielid hoorde ik van Ruggengraat en na het lezen van het inspirerende verhaal van Yassin dacht ik: als hij het kan, kan ik het ook!

Ik ben januari 2018 begonnen met Ruggengraat. Precies een jaar geleden had ik dus een goed excuus om nog even helemaal los te gaan tijdens de kerstdagen en oud en nieuw. Achteraf gezien een hele foute gedachte, maar ik ben trots op wat ik het afgelopen jaar bereikt heb.

Ik ben in totaal bijna 50 kilo afgevallen en meer dan 110 cm rond mijn middel verloren. Het is niet altijd even makkelijk geweest. Het heeft me letterlijk bloed, zweet en tranen gekost maar het is het allemaal dubbel en dwars waard geweest. Ik heb zoveel geleerd over voeding en mijn eigen lichaam. Ik weet nu waar ik mee bezig ben. Het sleutelwoord is voor mij toch echt wel balans. Ik kan alles eten wat ik wil zolang het maar in balans is.

Ik ben nog niet waar ik wil zijn maar ik weet zeker dat ik daar hoe dan ook ga komen! Ruggengraat is geen dieet, het is echt een leefstijl waar ik de rest van me leven wat aan heb!
Doorzettingsvermogen, discipline en wilskracht is wel echt een must. Alles is mogelijk zolang je er zelf maar in gelooft!

Een speciaal bedankje voor mijn coach Yassin die me er doorheen sleept! Zonder jouw hulp had ik niet gestaan waar ik nu sta!