Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Wat ik iedereen wil meegeven: GENIET van eten! Iets wat is bestempeld als ongezond is niet ongezond, want iets is pas ongezond als je er teveel van eet."

Het verhaal

Daar sta ik dan, precies 52 weken later, voor de spiegel. Ik ben al zo gewend aan mijn nieuwe lichaam dat ik twijfel of het nou wel zo’n groot verschil is, die 18 kilo. Maar WAUW nu ik deze foto’s naast elkaar leg schrik ik ervan; wat een verschil zeg.

Vorig jaar ben ik begonnen met Ruggengraat en heb ik 2 keer verlengd zodat ik zeker wist dat het niet een tijdelijk maar blijvend resultaat zou worden. Met trots kan ik zeggen dat ik ook de zomer vol borrels, hapjes en gezelligheid overleefd heb zonder aan te komen.

Door Ruggengraat ben ik niet alleen afgevallen maar ben ik ook meer gaan nadenken over wat ik allemaal in mijn mond stop. Bij alles wat ik eet denk ik nu: heb ik dit echt nodig? Past het aantal kcal dat ik nu wil eten in mijn dag of week? Soms zeg ik dan ‘ja’ tegen chocolade en soms zeg ik ‘nee’, want ik wil graag die pizza in de avond. Ik heb de balans nu zelfs zo goed onder controle dat ik eigenlijk iets te vaak geniet van pizza of chocolade. Maar de cm’s blijven gelijk en ik ben gelukkig. Die groentes komen morgen wel, of overmorgen. Oke na het weekend. Geintje natuurlijk, wat ik wil zeggen is dat ik zonder schuldgevoel en regelmatig geniet van heerlijk eten wat bestempeld wordt als ongezond.

Wat ik iedereen wil meegeven: GENIET van eten! Iets wat is bestempeld als ongezond is niet ongezond, want iets is pas ongezond als je er teveel van eet. Een pizza is niet ongezond, te veel vet is ongezond. Als je meer kennis hebt over macro’s en calorieën dan weet je ook hoe je een uitgebalanceerd voedingsschema voor jezelf kunt opstellen. Dit heb ik dankzij Ruggengraat geleerd!

SPECIAL CREDITS TO MY COACH: YOU ROCK!