Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Wat voor mij erg prettig werkte, is dat je coach je een duidelijk inzicht geeft in de juiste levensstijl, aangepast op jouw leven"

Het verhaal

Een jaar geleden ben ik op kamers gaan wonen. Ik zag aan mijzelf dat ik in die korte periode beetje bij beetje aankwam. Ik at wat ik wilde (lees: elke dag koekjes, chocola en chips) en nuttigde regelmatig alcoholische drankjes. Daarnaast sportte ik eigenlijk ook niet, het enige is dat ik dan wel een actief beroep heb.

Toen de zomervakantie begon te naderen, was ik klaar met mijn huidige lichaam. Elke keer wanneer ik in de spiegel naar mijn lichaam keek, wist ik dat er iets moest veranderen. Ik voelde mij er niet lekker in en wilde zo graag weer naar mijn ‘oude’ lichaam terug. Ik heb toen al wel eens geprobeerd gezonder te eten, maar eigenlijk viel ik altijd weer in mijn oude patroon. Daarnaast wilde ik ook wel erg graag het sporten oppakken, maar ook daar had ik tot mijn spijt de discipline niet voor.

Door Ruggengraat raad te plegen hoopte ik een stok achter de deur te hebben en op die manier het dit keer echt vol te houden. Samen met mijn coach hebben we mijn beginsituatie in kaart gebracht: wat eet en drink ik dagelijks, hoeveel beweeg ik, wat zijn mijn doelen. Aan de hand van deze informatie kreeg ik een voedingsschema. Daarnaast heb ik aangegeven dat ik het sporten wel weer op wilde pakken, dit in de thuissituatie. Ook hierop kreeg ik een aangepast schema voor oefeningen die ik thuis kon doen.

Middels Ruggengraat kreeg ik duidelijk inzicht in mijn voedingspatroon: wat kan en mag ik eten om binnen mijn dagelijkse kcal te blijven. Wat ik erg fijn vond, is dat er een duidelijke variatielijst meegestuurd werd. Daarnaast kon ik mijn coach altijd laagdrempelig benaderen wanneer ik er zelf even niet uitkwam. Dit ging bijvoorbeeld over mijn voeding op een festival of op vakantie.

Ik was erg gemotiveerd en hield mij zo goed mogelijk aan mijn voedingsschema. De trainingen daarnaast waren erg goed te doen, dit deed ik twee keer per week. Wat mij voornamelijk motiveerde waren mijn resultaten, de wekelijkse foto’s droegen hier echt aan bij. Daarnaast kreeg ik regelmatig goede en motiverende ondersteuning van mijn coach.

De laatste zes weken heb ik het alleen bij het voedingsschema gehouden, omdat het mij helaas echt even niet meer lukte om tijd vrij te maken voor het sporten. Uiteindelijk ben ik 3,5 kilo verloren. Dit klinkt niet als veel, maar ondanks dat, voel ik mij echt al veel lekkerder in mijn lichaam. Wanneer ik in de spiegel kijk, ben ik zeker trots op wat ik behaald heb in drie maanden tijd. Zeker als ik kijk naar wat ik ondertussen allemaal nog aan ‘slechte’ dingen heb mogen eten en drinken. Ik ga mijn best doen om dit resultaat te behouden en uiteraard voort te zetten. Zeker wanneer ik de voor en na foto zie, motiveert mij dit ontzettend.

Ik heb het Ruggengraat programma als erg positief ervaren. Tijdens het Ruggengraat programma moet je wel echt zelfdiscipline hebben. Wat voor mij erg prettig werkte, is dat je coach je een duidelijk inzicht geeft in de juiste levensstijl, aangepast op jouw leven. Daarnaast vond ik het fijn dat het contact tussen de coach en mij laagdrempelig was en dat hij altijd openstond voor vragen, zo ontving ik regelmatig advies.