Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat je meer kan dan je denkt: "Knowledge is power". Dankzij mijn coach heb ik tools aangereikt gekregen, waardoor ik nu weet wat belangrijk is en waar ik op moet letten."

Het verhaal

De reden om te beginnen met Ruggengraat was dat ik minder gelukkig met mijn lichaam was. Ik at op de automatische piloot, waardoor ik binnen een jaar 6 kg was aangekomen. Dit was voor mijn doen veel. Ik zag foto's van Ruggengraat op Instagram voorbij komen en dat motiveerde mij om ook aan de slag te gaan.

Toen ik met Ruggengraat begon was mijn doel om ongeveer 5/6 kg af te vallen en spieren op te bouwen. Het ging mij erom dat ik meer tevreden zou zijn met mijn lichaam.

De eerste weken vond ik wennen. Ik begon bewust te eten in plaats van wanneer ik honger had te snacken. In ieder geval zorgde mijn coach ervoor dat er in mijn schema een snackmoment werd meegenomen, zodat ik het kon volhouden. Verder vond ik het prettig dat mijn voeding volledig op mij werd afgestemd. Dat heeft ervoor gezorgd dat het goed vol te houden was.

Ook begon ik voor het eerst met krachttraining. En wat zijn mijn spieren hierdoor gegroeid, waar ik onwijs trots op ben! Die krachttraining combineerde ik met een paar keer in de week lesjes Zumba en/of tabata's. Aan het begin van elke week plande ik hoe ik het sporten wilde vormgeven. Hier kon ik mezelf aan vasthouden, wat voor mij een stok achter de deur was.

Om het vol te blijven houden combineerde ik mijn cardio- en krachttraining. Zo deed ik eerst een lesje zumba en vervolgens een onderdeel van mijn krachttraining. In het begin deed ik ook nog tabata's erbij. Op een gegeven moment merkte ik dat het te veel was en gaf dit bij mijn coach aan. Zo zijn we erachter gekomen dat ik al genoeg cardio deed, waardoor ik mijn tabata's kon laten vervallen. Mijn advies: Luister naar je lichaam en geef je grenzen aan!

Ik heb de trainingen als prettig ervaren. In het begin was ik terughoudend over de krachttraining en nu wil ik niet anders. Dankzij krachttraining heb ik mijn spieren zien groeien. Het geeft een onwijze kick als je elke keer weer je progressie ziet.

Wat mij heeft geholpen om een balans te houden is om naast de Ruggengraat applicatie een app te gebruiken waarin ik mijn eetschema bijhoud. Hierdoor zie ik wat ik al heb gegeten en wat ik nog kan eten. Voor mij werkt het prettig om zicht te blijven houden. Daarnaast kan ik daardoor makkelijker de afweging maken om bewust iets wel of niet te eten.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat je meer kan dan je denkt: "Knowledge is power". Dankzij mijn coach heb ik tools aangereikt gekregen, waardoor ik nu weet wat belangrijk is en waar ik op moet letten.

Wat ik goed vind aan het Ruggengraat programma is dat het schema op maat wordt gemaakt. Door regelmatig app-contact te hebben bleef mijn coach op de hoogte, wat ik als prettig heb ervaren. Er was persoonlijke aandacht voor mij, waardoor ik optimaal heb kunnen presteren.

Wat betreft de coaching ben ik onwijs blij mee geweest! Mijn coach stond werkelijk 24/7 uur klaar om m'n vragen te beantwoorden. Tof om te zien hoe je gedreven en gemotiveerd je bent en mij daarin mee hebt genomen! Positive vibes 😊

Door het vele sporten heb ik een gymbuddy aan de haak geslagen, die ook personal trainer is. Samen met hem ga ik een nieuw schema opstellen en verder werken waarmee ik bezig was. Mijn nieuwe doel is om te trainen naar een lichte sixpack, woehoe!

Mijn begingewicht was 60 kg en inmiddels weeg ik 54 kg. Verder ben ik in mijn taille 7 cm geslonken.

Ik zou Ruggengraat zeker aan mensen adviseren, omdat het programma wordt afgestemd op jou. Daardoor is het haalbaar en zal je, net als ik, progressie maken waar je trots op mag zijn.

Wat ik verder nog kwijt wil over Ruggengraat programma, is dat het erbij mij voor heeft gezorgd dat ik stappen heb kunnen maken op verschillende levensgebieden. Stappen ondernomen omdat ik letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel zit waardoor ik het aankon.

P.s. Die spierballen doen hun werk nu ik bezig ben met verhuizen en alle verhuisdozen kan tillen. I don't need a man, thanks Ruggengraat!