Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Ik zeg het nog een keer... als je twijfelt: DOEN! Het beste cadeau aan jezelf!"

Het verhaal

Als eerste wil ik tegen iedereen die twijfelt zeggen: DOEN! Ruggengraat is geen dieet. Je ontwikkelt een levensstijl met een voedingspatroon waarbij balans de KEY is.

Voordat ik aan Ruggengraat begon had ik nooit gedacht dat ik uit mezelf makkelijk zou kiezen voor een salade op het terras in plaats van spareribs met friet. Had ik niet gedacht dat ik 3 x per week zou sporten én had ik niet gedacht dat afvallen zo vanzelf zou gaan.

Ik heb vaak geprobeerd koolhydraatarm te eten, waarbij ik altijd wel afviel doordeweeks, maar na het weekend was alles voor niks geweest. Ieder weekend stond bij mij in het teken van lekker eten en veel drankjes, een sociaal leven zullen we maar zeggen. En dat was te merken, want ik werd zwaarder en zwaarder. Kleding stond niet meer en ik was constant moe.

Tijd voor verandering!

Ik had niet echt een specifiek doel in gedachten voordat ik met Ruggengraat begon, aangezien ik niet echt ergens op durfde te hopen. Tijdens het intakegesprek samen met mijn topcoach hadden we als doel gesteld om 10-12 kilo af te vallen in de eerste 3 maanden. Dit klonk ongeloofwaardig voor mij, maar het is gelukt, 12.2 kg zelfs!

De maandag na het intakegesprek kon ik aan de slag!

Het persoonlijke eetschema wordt volledig naar je eigen wensen ingericht, zo hoef je nooit iets te eten wat je niet lekker vindt.

Je hoeft je niet elke dag aan dit dagschema te houden, zolang je de calorieën maar in de gaten houdt. Het viel mij wel op dat ik weer koolhydraten moest eten, dat was ik niet gewend maar mijn coach verzekerde mij dat ik ook met koolhydraten af kon vallen. (en eigenlijk is een boterham en pasta ook best wel lekker)

De trainingen vond ik zwaar, maar gelukkig merkte ik al heel snel verbetering qua conditie. Daarnaast vond ik het super fijn dat ik als niet-sportieveling ze lekker thuis kon doen en ik niet nog een drempel had die sportschool heet.

Bij iedere fase werd het eetschema en het sportschema aangepast, zo ging nooit iets vervelen en bleef je variëren.

Ik kan tot nu toe in ieder geval terugkijken op een hele fijne periode waarin ik best wel een Ruggengraat heb ontwikkeld. Bijna ieder weekend staat nog steeds in het teken van een feestje en gezelligheid. Dit gaat ook nog steeds gepaard met lekker eten en drankjes, alleen nu kies ik bijvoorbeeld liever voor een minder calorierijk gerecht zodat ik wat meer ruimte over heb voor een paar wodka-cola zero (my new best friend). Eigenlijk is het heel simpel, balans. Als je de ene dag wat meer eet, dan eet je de volgende dag wat minder.

Ruggengraat is hierin echt een stok achter de deur en de personal coaching is top. Mijn coach is altijd te bereiken voor allerlei vragen en antwoordt super snel. Ik ben zo tevreden dat ik nog 3 maanden doorga, het volgende doel is 20kg totaal. Het klinkt alweer ongeloofwaardig, maar ik ga ervoor!

Ik zeg het nog een keer... als je twijfelt: DOEN! Het beste cadeau aan jezelf!