Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Het ging mij makkelijk af, maar natuurlijk heb ik ook dipjes gehad. Ik kon dan altijd mijn coach een berichtje sturen en die heeft mij er toen goed doorheen gesleept."

Het verhaal

Een jaar of 4 geleden, toen ik nog fanatiek aan kickboksen deed, had ik nooit problemen met mijn gewicht. Toen ik daarmee stopte en full time in de horeca ging werken kwamen de kilo’s er beetje bij beetje aan. Ik kwam maar liefst 20 a 25 kg aan. Het afgelopen jaar kwam ik nog eens 5 kg aan en dat was voor mij de druppel! Ik woog op dat moment rond de 90 kg en merkte bijvoorbeeld op vakantie dat ik situaties waarbij ik in bikini moest ontweek. Ik voelde mij totaal niet meer op mijn gemak en ik ging (wijde) kleding dragen om al mijn imperfecties te vermommen.

Toen kwam ik Ruggengraat tegen. Na even twijfelen en goed nadenken heb ik mezelf toch maar ingeschreven want er moest echt iets gebeuren.

Al snel kwamen mijn coach en ik tot de conclusie dat mijn grootste probleem is dat ik veel te makkelijk eet. Ik at ook vaak buiten de deur en had geen idee hoeveel ik eigenlijk binnenkreeg. Daar moest verandering in komen.

Door kleine aanpassingen aan te brengen, zoals zero frisdranken, minder buiten de deur eten en zo nu en dan gewoon lekker voor mezelf koken verloor ik al een 1 kg per week!

Het ging mij makkelijk af, maar natuurlijk heb ik ook dipjes gehad. Ik kon dan altijd mijn coach een berichtje sturen en die heeft mij er toen goed doorheen gesleept. Ik denk dat als ik het alleen had moeten doen ik al snel terug in mijn oude en slechte gewoonte zou vallen. Mijn coach heeft mij ontzettend goed ondersteunt en een hele prestatie geleverd om mij weer een fatsoenlijk eetgedrag aan te leren.

Hoe ik nu verder ga? Precies zoals nu ook doe, want de afgelopen maanden waren voor mij geen dieet. Het was meer het aanpassen van mijn gewoontes en ik zou dit op deze manier de rest van mijn leven vol kunnen houden.

Ik begon mijn Ruggengraat avontuur op 88,4 kg en na 3 maanden weeg ik nu 76,5 kg. Voor mij is het avontuur dus zeker geslaagd!