Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Ik vind het Ruggengraat programma goed, omdat het echt is. De informatie die je krijgt, de eetschema’s en de trainingen zijn allemaal heel duidelijk en er wordt geen fantasiebeeld geschetst."

Het verhaal

Ruggengraat, de start. Wat was voor jou de reden om te starten met Ruggengraat?

Eigenlijk ben ik altijd al bezig geweest met “gezond eten” en voldoende sporten, maar desondanks bereikte ik nooit echt het resultaat wat ik zou willen, terwijl ik er naar mijn idee wel altijd (een beetje) mee bezig was. Daarnaast volgde ik mijn coach, Ashley, al langere tijd op YouTube en Instagram en vond ik het super motiverend om te zien hoe zij sporten en leuke dingen goed kon combineren. Dus dat wou ik ook!

Wat was jouw doel voordat je met Ruggengraat begon?

Mijn doel was om strakker en sterker te worden. Afvallen hoorde daar ook bij, maar ik had als doel nooit een specifiek cijfer op de weegschaal maar meer het doel dat mijn kleren lekkerder zaten en dat ik me prettig voelde in een bikini.

De eerste weken, hoe heb je die ervaren?

Toen ik me eenmaal ingeschreven had, had ik vooral heel veel zin om te beginnen. De eerste week dat je met Ruggengraat bezig bent is het natuurlijk van belang dat je niet afvalt of aankomt zodat er een mooie basis komt. Dit vond ik wel lastig, je bent al bezig met je eetschema en met sporten en dan heb je het idee dat er nog niks gebeurd. Achteraf gezien denk ik dat juist het rustig beginnen met een programma in plaats van alles in 1x doen de key is geweest om het dit keer wel te laten slagen.  

Hoe vond je de trainingen?

Voor Ruggengraat deed ik in de sportschool alleen maar groepslessen, omdat ik nooit wist wat ik bij krachttraining nou eigenlijk echt moest doen. Ik vond de trainingen daarom heel leuk en interessant. Wel was het ook pittig en duurde de trainingen de eerste weken best lang, ik was natuurlijk alleen maar aan het zoeken naar de juiste apparaten.

Wat vond je van jouw voedingsschema?

Het voedingsschema vond ik heel prettig werken, doordat je precies wist wat je “mocht” eten, was je er gedurende de dag helemaal niet mee bezig. Ik kwam er door het schema achter dat ik vaak zonder dat ik het doorhad verkeerde keuzes maakte of veel te veel van iets gebruikte (olijfolie). Ook vond ik het lastig om de hoeveelheden in te schatten, de eerste paar weken heb ik dan ook netjes alles afgewogen, waardoor ik nu een veel beter inzicht heb van porties.

Heb je balans voor jezelf ontwikkeld de afgelopen periode?

Ja! Ik had niet verwacht dat ik dat na maar drie maanden echt zou kunnen zeggen, maar het is wel zo. Ik ga nog steeds lekker uit eten, biertjes drinken en sushi eten maar wel allemaal in balans. Tijdens de Ruggengraat periode ben ik zelfs op wintersport geweest en ben ik gedurende die week nog afgevallen.

Wat is het belangrijkst dat je hebt geleerd de afgelopen drie maanden?

Hoe je balans kunt vinden zodat je nooit het idee krijgt dat je aan het diëten bent en niks mag hebben.

Heb jij jouw doel bereikt?

Over het algemeen wel. Ik zit een stuk lekkerder in mijn vel en ben gedurende de Ruggengraat periode 12,6 kg afgevallen. Ik ben ontzettend blij met wat ik heb bereikt en ga nu verder met sporten en eten op de manier zoals ik heb geleerd.

Wat vond je goed aan het Ruggengraat programma?

Ik vind het Ruggengraat programma goed, omdat het echt is. De informatie die je krijgt, de eetschema’s en de trainingen zijn allemaal heel duidelijk en er wordt geen fantasiebeeld geschetst. Je leert wat je eet en hoeveel je verbruikt op een dag. Met deze informatie kun je eigenlijk alles, of je nou wilt afvallen of wilt aankomen.

Wat vond je van de coaching?

De coaching vond ik prettig en heel motiverend werken. Doordat jij elke week je coach foto’s en metingen moet doorsturen werkt dat als een soort stok achter de deur. En als je weer een ontzettend enthousiaste coach hebt aan het eind van de week omdat je het zo goed hebt gedaan, werkt dat alleen nog maar motiverende voor de week daarop.

Hoe nu verder?

Voor nu ga ik gewoon verder op de weg waar ik mee bezig ben. Ik wil voorlopig nog blijven afvallen om zo de laatste “overige vetjes” kwijt te raken. Ik ben wel heel benieuwd hoe dat gaat zonder coach, maar we zullen het zien!

Begingewicht: 83 kg
Eindgewicht: 70,4 kg