Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Het feit dat ik mijn coach vragen kan stellen via de app, geeft me steun en vertrouwen. Ik ga nog 3 maanden verder met het Ruggengraat programma"

Het verhaal

Na de jaarwisseling was ik er klaar mee. Ik at alles wat ik wilde en was behoorlijk aangekomen, ik was niet meer blij met mezelf en daar moest verandering in komen.

Bij toeval zag ik toen op Facebook iets van Ruggengraat voorbij komen. Nadat ik op de site even had rondgekeken wist ik dat dit iets voor mij zou zijn. Een stok achter de deur zonder dat ik iedere week tijd moet hebben voor een afspraak, ideaal!

Na een prettige intake met mijn coach ben ik 8 januari begonnen. Pfoe, wat vond ik het confronterend om de 1e keer foto's in de app te zetten. Schaamte overheerst echt op dat moment. Tegelijkertijd wist ik ook dat ik juist dáárom ging beginnen.

De eerste week heb ik behoorlijk veel app contact gehad met mijn coach, wat ik erg prettig vond. Voor mijn gevoel moest ik veel te veel eten. Toch viel ik die week al af, fijn! Ook in de weken daarna bleef ik afvallen. Inmiddels ben ik 6 kg afgevallen in 12 weken tijd. Dit had meer kunnen zijn, maar ik heb in die 12 weken ook niks gelaten. Zo ben ik 2x op wintersport geweest en heb ik daar kunnen genieten van al het lekkers wat daarbij komt kijken. Daarnaast heb ik etentjes, feestjes en verjaardagen gehad. Dat ik toch elke week bleef afvallen motiveerde me enorm: ik kan dus én genieten van lekkere dingen én afvallen.

Mijn coach gaf me handige tips en bleef me positief motiveren. Ik heb goed geleerd hoe ik moet omgaan met alle verleidingen en ik weet veel beter hoe ik slimme keuzes kan maken. Het draait allemaal om balans. Ik heb nog geen moment gehad waarop ik dacht dat ik het niet meer vol kon houden en dat komt doordat het voor mij niet voelt als een dieet. En juist dat is goed!

Het feit dat ik mijn coach vragen kan stellen via de app, geeft me steun en vertrouwen. Ik ga nog 3 maanden verder met het Ruggengraat programma, zodat ik hopelijk eind juni mijn doel van minimaal 10 kg eraf heb gehaald. Ruggengraat heeft mijn leefstijl verandert en daar ben ik ontzettend blij mee!