Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Ik heb een mooie balans ontwikkeld in mijn doen en laten. Ik heb geen onregelmatige eetmomenten meer, en weet ook precies wat ik eet."

Het verhaal


Ik had altijd een beetje schijt aan hoe ik eruit zag. Tot ik op vakantie voor de spiegel stond en leek alsof ik 4 maanden zwanger was (met alle respect voor alle zwangere dames) besefte ik dat ik totaal niet gelukkig was met mijn eigen lichaam. Op dat moment ging ik eerst op zoek naar een duur ‘shake dieet’. Ik vroeg advies aan een oud klasgenoot, maar zij raadde mij direct Ruggengraat aan omdat zij al met behulp van Ruggengraat 15 kilo was afgevallen.

Ik heb toen direct contact opgenomen met Ruggengraat via Instagram. Samen met een vriendin meldde we ons aan en zijn we begonnen op 5 februari. Meteen na mijn vakantie ben ik na het weekend begonnen. Zoals de meeste mensen zeggen: “ Ik begin maandag wel”.


- Wat was jouw doel voordat je met Ruggengraat begon?
Ik had niet echt een doel. Ik wilde graag afvallen en iedere kilo die ik kwijt raakte was ik al gelukkig.

 

- De eerste weken, hoe heb je die ervaren?
Ik vond het prima te doen, ik had nergens last van en geen moeite met de gebruikelijke issues die ik had. Ik dronk vaak Redbull, iedere avond naar de friettent of naar de Mac. Dat was meteen gestopt vanaf dag 1.

 

- Hoe vond je de trainingen?
Eerst wilde ik er niet bij trainen. Ik wilde totaal niet na de sportschool, maar toen ik eenmaal gestart was ben ik toch maar 2 keer per week gaan sporten. Ook dat ging prima. Op dit moment sport ik 2 a 3 keer in de week, ook gewoon om even weg te zijn. Voorheen was ik altijd maar aan het werk en dit is wel een lekker vorm van afleiding.

 

- Heb je balans voor jezelf ontwikkeld de afgelopen periode?
Ik heb een mooie balans ontwikkeld in mijn doen en laten. Ik heb geen onregelmatige eetmomenten meer, en weet ook precies wat ik eet. Het is meer georganiseerd.  

 

- Wat is het belangrijkst wat je hebt geleerd de afgelopen drie maanden?
Hoe ik om kan gaan met de momenten waar ik juist dacht dat ik zou gaan falen. Het moment dat je uiteten gaat en niet weet wat je kan nemen. Wat ga je nemen, en wat ga je de rest van je dag eten? Ik ben blij dat ik daar nu een balans in heb weten te vinden, dat ik weet hoe ik dat aan moet pakken.

 

- Wat vond je goed aan het Ruggengraat programma?
Ik heb weinig op te merken over iets wat NIET goed was. Ik ben zeer tevreden over de coaching, de manier waarop er gecoacht wordt en de manier hoe dit toegepast wordt. Je wordt geholpen, maar toch komt het erop neer dat je het zelf moet doen. Uiteindelijk is dat ook zo, maar met de hulp van mijn coach gaat het een stuk beter!


- Zou je Ruggengraat adviseren aan iemand anders? Aan iedereen! Afvallen of niet, het fitte en fijne gevoel verdient iedereen. Vaak weten mensen niet waar ze moeten beginnen met afvallen. Juist door Ruggengraat heb ik geleerd dat 80% van je afvalproces aan voeding ligt en hoe je dit het beste in kunt delen zodat je kunt genieten en resultaat behaald!

- Begin gewicht: 79,0 kg
- Eindgewicht: 68,3 kg