Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Nu de Ruggengraat periode erop zit wil ik zeker nog doorgaan om de laatste kilo’s te verliezen. Nu ik door Ruggengraat heb geleerd hoe ik dit aanpak, heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken."

Het verhaal

Ruggengraat was voor mij het eerste programma waaraan ik meedeed om af te vallen. Ik had nooit eerder een voedingsschema en sportschema gevolgd die volledig op maat gemaakt zijn voor mij.

Omdat niemand je controleert of motiveert bleef dit altijd lastig en hield ik het vaak maar kort vol. Als ik op een dag iets ‘slechts’ had gegeten, voelde de dag al als verpest en gooide ik de handdoek in de ring.

De eerste week ging me goed af omdat ik nog veel mocht eten en het voedingsschema weinig afwijkt van mijn normale eetpatroon. De weken daarna verliepen ook veel beter dan ik van tevoren had gedacht. Dit kwam voornamelijk doordat ik snel resultaat zag en dit zorgde voor veel motivatie. Ik kon eigenlijk alles eten wat ik lekker vond, zolang je het natuurlijk maar met mate doet.

Voor de periode rond Kerst verwachtte ik dat ik het resultaat snel zou ‘verpesten’ maar niets was minder waar. Door na deze feestdagen het trainings- en voedingsschema direct weer op te pakken, viel ik zelfs nog wat af.

Door de coaching kon ik altijd alles vragen over het omgaan met bijvoorbeeld etentjes of feestjes. Hierdoor heb ik geleerd hoe je nog gewoon van etentjes en feestjes kan genieten, zonder direct bang te zijn dat je geen resultaat meer behaalt. Daarnaast motiveert een coach je ook als je het zelf niet meer ziet zitten en omdat je weet dat iemand over je schouder meekijkt met je resultaten weet je dat het goed zit.

Inmiddels ben ik helemaal gewend aan het trainings- en voedingsschema. Het is nu een gewenning geworden en het voelt verre van een dieet. Natuurlijk heb ik af en toe ook nog wel dagen dat het niet gaat zoals ik graag had gewild. Echter kan ik nu de motivatie makkelijker terugvinden om het schema na zo’n dag weer op te pakken.

Nu de Ruggengraat periode erop zit wil ik zeker nog doorgaan om de laatste kilo’s te verliezen. Nu ik door Ruggengraat heb geleerd hoe ik dit aanpak, heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. :)