Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Yes I did it! Nu is het tijd om te genieten van mijn lichaam én van de zomer, cheers!"

Het verhaal

Yes I did it!
Ik ben eigenlijk al jaren bezig met sporten en ik probeerde zo gezond mogelijk te eten. Ik begon het sporten met veel cardio (hardlopen) en in het laatste jaar was ik wat meer in het krachthonk te vinden. Ik wisselde steeds van oefeningen, waardoor ik niet echt een vast schema had.

Ondanks het sporten en het gezond eten, zag ik weinig veranderingen in mijn lichaam en hield ik nog steeds het welbekende randje boven mijn broek. Ik gaf de hoop een beetje op, terwijl ik op Instagram al die meiden een grote transformatie zag ondergaan. Maar dit moet bij mij toch ook kunnen? dacht ik. Kortom: ik had hulp nodig!

Ik ging op zoek naar online coachingsprogramma en kwam uit bij Ruggengraat. Samen met mijn vriend hebben wij ons ingeschreven, want wij wilden samen gaan knallen (#samensterk)! Ik zie tegen mijn coach: Ik wil graag fitter worden en wat meer spiermassa (definitie) opbouwen.
Geen excuses meer, maar een (blijvende) verandering van onze lifestyle. Dat bleek eigenlijk al in de eerste weken van Ruggengraat. Dankzij mijn coach heb ik zoveel meer geleerd over voeding!

Ik ben begonnen met het bijhouden van mijn voeding in myfitnesspal. Iets wat ik eigenlijk nooit eerder had gedaan, en waardoor ik dus geen inzicht had in mijn voedingspatroon. Ik ging meer eten (jazeker meer eten!), maar voornamelijk ook gezond eten. En daarvoor hoefde ik echt niet mijn geliefde stuk chocolade in de avond af te slaan. Of het afzeggen van een etentje buiten de deur, omdat ik dacht dat dit niet in mijn voedingsschema zou passen. Hop, even mijn coach appen en hij overtuigde mij weer dat dit echt wel kan en dat dit niet of nauwelijks effect heeft op mijn lichaam.

Voor mij heeft voeding echt het verschil gemaakt! Ik weet nu welke hoeveelheden en welke samenstelling bij mijn lichaam en doelen passen. Dankzij de recepten die op de site van Ruggengraat staan, genieten wij nog elke avond van het eten. Het meeste trots ben ik op mijn progressie, wat kan een lichaam veranderen in een korte tijd! Mijn vetpercentage is in de afgelopen 3 maanden zeker met 4% gezakt (20% -> 16%) en ik ben ruim 4 kilo afgevallen ( 62 kg -> 58 kg). Ik kan zelfs mijn blokjes voelen en zien (nooit gedacht dat ik deze had).

Ik geniet volop van dit proces en ik heb eigenlijk nog geen dag gehad waarin ik geen zin had om te gaan trainen. Ik train volgens de schema’s die mijn coach voor mij gemaakt heeft, en dit geeft mij een goede structuur. En wat ook erg fijn is, dat het prima te combineren is met mijn fulltime drukke baan. De trainingen zijn eigenlijk wel de momenten waar ik mijzelf even helemaal kan uitleven.

Ik voel mij topfit en zit heerlijk in mijn vel dankzij de hulp en vooral het geduld van mijn coach!
Nu mijn vetpercentage aanzienlijk verlaagd is, is mijn volgende doel om mijn spiermassa te gaan verhogen en mijn lichaam meer vrouwelijke vormen te gaan geven d.m.v voeding en krachttraining. Ook dit ga ik doen samen met mijn coach!

Nu is het tijd om te genieten van mijn lichaam én van de zomer, cheers!