Winkelwagen

Geen product geselecteerd

Terug naar de website

"Het positieve van dit programma is dat het kort en krachtig is. Je kan in 3 maanden tijd een doel stellen en het ook daadwerkelijk volhouden."

Het verhaal

Wat was voor mij de reden om met Ruggengraat te starten?
Ik ben in 2015 het fitness en gezonder leven wat serieuzer gaan nemen. Ik vond alleen de progressie die ik maakte wat laag. Daarbij had ik samen met mijn vriendin toch het gevoel dat dat beter moest kunnen. Vooral zij zocht houvast. We zochten een programma met online coaching op gebied van voeding en sporten. Dus dan kom je bij een aantal partijen uit die daar goed in zijn. Omdat Ruggengraat toch maar 3 maanden duurt is dat een mooie periode om dat beet te pakken en vol voor te gaan. En zo gezegd zo gedaan…

Wat was mijn doel, voordat ik met Ruggengraat begon?
Mijn doel voor RG was eigenlijk fitter worden en spiermassa opbouwen. Tevens wilde ik wat kilootjes kwijt en mijn vetpercentage weer wat lager krijgen. Een heel wensen pakket natuurlijk.

De eerste weken, hoe heb je die ervaren?
Toen we de eerste weken aan de gang waren, moest ik even wennen aan het wegen van voedsel. Maar al snel heb je dat onder de knie. En nu na 3 maanden RG gevolgd te hebben doe ik dit nog steeds en dat zal ook zo blijven.

Hoe vond je de trainingen?
We waren al wat met trainingen bezig en schema’s waren mij niet onbekend. Ik was al met split trainingen bezig, dus na afstemming met mijn coach kwamen we tot een uitdagend programma waarin nog rek in zit. Dus ik kan nog steeds progressie maken, zelfs na het programma.

Wat vond je van jouw voedingsschema?
Het voedingsschema is voor ons, nu nog steeds, een handleiding voor ons dagelijkse programma. We eten volgens de calorieën die we dagelijks voorschrijven aan onszelf en daarmee houden we zicht op wat we eten en drinken. Belangrijk als je progressie wilt behouden.

Heb je balans voor jezelf ontwikkeld in de afgelopen periode?
De balans die ik voor mezelf heb gevonden is met name de uitspattingen die ik soms had op voeding. Dat is nu meer gecontroleerd waardoor ik alles beter in de hand heb. Daarnaast heb ik een training balans gevonden waarbinnen ik mezelf probeer te blijven ontwikkelen. En met de resultaten die ik in de spiegel en op de weegschaal zie, motiveer ik mezelf dan ook steeds weer.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd de afgelopen 3 maanden?
Het belangrijkste punt wat ik heb geleerd is dat je niet te weinig moet eten. Diëten volgen heeft geen zin! Je spieren hebben bouwstoffen nodig als je iets wilt bereiken. Daarnaast moet je nadenken over wat je wel en niet kan doen. Dus bewustwording van trainen en voeding en wat het met je doet is ook iets wat ik meeneem uit dit traject.

Heb je jouw doel bereikt?
Of ik mijn doel heb bereikt? Dat is net hoe je het bekijkt. Ik zou graag een sixpack willen. Dat doel is er nog niet helemaal. Maar mijn eerste doel was vetpercentage verlagen en strakker worden. Dat is zeker gelukt naar mijn mening. Maar de voor en na foto’s zijn volgens mij vanzelfsprekend.

Wat vond je goed aan het Ruggengraat programma?
Het positieve van dit programma is dat het kort en krachtig is. Je kan in 3 maanden tijd een doel stellen en het ook daadwerkelijk volhouden. 6 maanden is erg lang om zonder tegenslagen vol te houden. Dus 3 maanden is perfect.

Wat vond je van de coaching?
Wij hadden Yassin als coach. Een aardige gast met verstand van zaken. Altijd bereikbaar en reageert op alle vragen met kennis van allerlei onderwerpen. Al met al dus een prettig persoon om als coach te hebben. Persoonlijk heb ik de coaching als prettig ervaren. Fijn om bij vraagtekens over voeding even feedback te vragen zodat je geen verkeerde keuze maakt in het traject wat je volgt.

Hoe nu verder?
Allereerst gaan wij verder met voorbereiden op een heerlijke vakantie. Maar daarna willen we zeker een vervolgtraject ingaan om verdere progressie te realiseren. Dus ja ik zou nog wel een extra vervolg willen geven aan mijn huidige ervaringen.

Begin gewicht: 84,5 kilogram
Eindgewicht: 81,5 kilogram

Verloren centimeters indien bijgehouden?
Jazeker. Borst geen centimeters verloren, maar dat geeft niet, dat is strakker geworden. Mijn buik was 90 centimeter en is nu 86 centimeter. Dus maar liefst 4 centimeter verloren. Heupen was 95 centimeter en nu 90 centimeter dus 5 centimeter weg. Dijen was 58 centimeter en is nu 57 centimeter. Dus ook daar verloren.

Al met al dus zo’n 10 centimeter overal verdwenen. Met name mijn buik is fijn. Maar het einde is nog niet in zicht want ik wil daar nog wat winst behalen.

Zou je Ruggengraat adviseren aan iemand?
Sterker nog, ik heb al iemand geadviseerd die in juli aan het programma gaat deelnemen. Ik zou het aan iedereen willen adviseren die met sporten en voeding progressie wil maken en er hulp bij nodig heeft. Dan is Ruggengraat een ultiem programma om snel resultaat te boeken. Maar je moet wel discipline hebben en houden. Dat valt of staat met je resultaat.

Is er verder nog iets dat je graag kwijt wil over het Ruggengraat programma in het algemeen?
In het algemeen ben ik 100% tevreden over het programma en over het resultaat wat ik zelf heb geboekt. Ik had niet meer kunnen wensen!