Veel Gestelde Vragen

Wat is Ruggengraat?

Ruggengraat is jouw online Alles – In – 1 Personal Trainer, Personal Coach en Voedingsdeskundige, waar jij 24/7 toegang tot hebt. Je ontvangt een persoonlijk op maat gemaakt voeding – en trainingsschema dat past bij jouw situatie en persoonlijke doel. Doe wat werkt voor jou.

Hoe lang duur het programma van Ruggengraat?

Een Ruggengraat programma duurt 3 maanden. Dit is noodzakelijk om het gewenste resultaat te behalen en te behouden. Het behalen van het resultaat kan snel gaan maar om het resultaat te behouden hebben de Personal Coaches van Ruggengraat minstens 3 maanden nodig om de leden te coachen op het gebied van voeding, gedrag en training.

Is het mogelijk om het programma van Ruggengraat met ze tweeën te doen?

Bij Ruggengraat is het mogelijk om een programma samen met je vriend of vriendin te volgen. De voeding – en trainingsschema’s zullen wel apart per individu opgesteld worden zodat iedereen het optimale resultaat behaald van zijn of haar persoonlijke doel. De kosten voor het Ruggengraat programma blijven €195,- per deelnemer.

Wat gebeurt er als ik tussentijds wil stoppen met Ruggengraat?

Na aanmelding bij het Ruggengraat programma ga je automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden waarin staat dat de duur van een programma voor 3 maanden is. Je dient dus de betaling ten allen tijden te voldoen. Mits er bijzondere omstandigheden zijn zoals een ziekenhuisopname, operatie dan volstaat een doktersverklaring om jou uit te schrijven.

Voeding

Geeft Ruggengraat diëten?

Nee, Ruggengraat is absoluut geen dieet. Wij geloven niet in korte termijn oplossingen maar in de lange termijn oplossing door middel van een aanpassing van jouw levensstijl en gedragsverandering. Elke lid krijgt een op maat gemaakte voedingsplan die het beste past bij jouw wensen, behoefte en persoonlijke doel. Onze voedingscoach past de voeding strategisch aan voor jouw gewenste doel. Jou Coach plant elke maaltijd (met de juiste voedingswaarden) op het juiste moment van de dag voor optimaal resultaat.

Waarop is het voeding schema van Ruggengraat gebaseerd?

Voedingsplannen van Ruggengraat zijn gebaseerd op Nutrient Timing. Dus de juiste voeding op het juiste moment van de dag. Bijvoorbeeld ‘koolhydraten’ heb je niet de gehele dag door nodig, dus de koolhydraat inname plannen wij in jouw voedingsschema strategisch op het gewenste tijdstip, voor het gewenste doel. Dit geldt hetzelfde voor vetten en eiwitten.

Krijg ik een voedingsschema?

Ja, tijdens het Ruggengraat programma krijg jij een op maat gemaakt voedingsschema voor jouw persoonlijke doel. Jouw Ruggengraat voedingsschema’s zijn gefaseerd om per fase gericht toe te werken naar jouw persoonlijke doel. Hierdoor krijg je van jouw Coach meerdere voedingsschema’s. De voedingscoach maakt het voedingsschema op strategische wijze waarbij elke maaltijd de macronutriënten erbij staan.

Moet ik altijd hetzelfde eten?

Nee, tijdens het Ruggengraat-programma hoef jij zeker niet elke dag hetzelfde te eten! Naast het persoonlijke voedingsschema krijgen de leden ook een variatielijst met recepten, avondeten recepten en lunch recepten toegestuurd waar de voedingswaarden bij staan zodat het variëren zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Door middel van Coaching zullen de leden begeleid worden in het variëren en gedragsverandering over voeding.

Kan ik dan nooit meer lekkere dingen eten?

Nee, want tijdens het Ruggengraat programma leren wij de klanten om op een verantwoorde en strategische wijze ‘cheat’ maaltijden in te plannen. Naast het reguliere voedingsplan wordt een cheat management plan samengesteld. In het cheat management plan houden wij rekening mee met wat jij lekker vindt dus bijvoorbeeld; chocola, ijs, pizza, wijn. Alles is mogelijk tijdens jouw cheat day. Dit dient altijd wel overlegt te worden met jouw Personal Coach.

Training

Kan ik het training schema van Ruggengraat combineren met andere sporten?

Ja, het Ruggengraat-trainingsschema is goed te combineren met andere sporten. Tijdens het intakegesprek komen vragen aanbod zoals; ‘Doe je aan andere sporten’ en ‘Hoe vaak per week kan en wil je gaan fitnessen (wat is realistisch)’? Dan maken onze Personal Trainers een op maat gemaakt trainingsschema voor jouw doel.

Krijg ik Personal Training?

Nee, tijdens het Ruggengraat programma krijg je geen Personal Training. De coaches zijn de basis voor jouw resultaat. De coaches zullen jou er doorheen slepen als jij het moeilijk hebt, maar de trainingen moet je zelf in de gym doen. Mocht je moeite hebben met het motiveren van jezelf tijdens het sporten, geef dit dan tijdens het intakegesprek aan en dan zullen de Coaches hier rekening mee houden.

Hoe vaak moet ik trainen?

De trainingsschema’s worden gebaseerd op jouw doel en dagritme. Het drukke dagritme van Accountant staat hem of haar toe om maar 2 keer per week te trainen. Onze Personal Trainers en Voedingscoach zullen ervoor zorgen dat jouw plan optimaal werkt voor jou.

Hoe snel na een training kan ik weer hetzelfde trainen?

Het is gewenst om spiergroepen die net getraind zijn 48 uur rust te geven zodat de spiergroepen goed kunnen herstellen en zodat super compensatie op kan treden (per doel gericht).

Hoe combineer ik voeding met rustdagen?

Tijdens het Ruggengraat programma leren wij jou hoe jij jouw voeding aan moet passen op rust dagen. De aanpassing van voeding is echter per doel verschillend.

Wat is idealiter voor rust en herstel?

Voor net getrainde spiergroepen is het ideaal om 48 uur te rusten om de spieren te laten herstellen. Daarnaast is minimaal 8 uur slaap ook zeer belangrijk voor een goed herstel. Tijdens het Ruggengraat-programma leren de coaches jou om om te gaan met stress, ook wel cortisol (stresshormoon) genoemd en dat is een hormoon die het resultaat voor jouw gewenste doel vertraagd. Dus wees niet bang, want onze lifestyle coaches zullen jou steunen op het mentale vlak.

Supplementen

Moet ik perse supplementen nemen?

Nee, tijdens het Ruggengraat-programma hoef jij niet per se supplementen te nemen. Echter zijn wij wel van mening dat goede supplementen het gewenste resultaat kunnen versnellen. In dat geval adviseren wij wel supplementen waarvan wij weten dat het kwalitatief goede en verantwoorde supplementen zijn.

Welke supplementen worden tijdens een Ruggengraat programma aangeboden?

Tijdens het Ruggengraat-programma maken wij onderscheid tussen een vrouwelijk en mannelijk supplementen pakket. Deze pakketten hangen ook sterk af van het doel dat jij voor ogen hebt.

Moet ik de supplementen zelf betalen?

Ja, de supplementen moet je zelf betalen. Ruggengraat levert alleen een advies wat gewenst zou zijn voor optimaal resultaat.

Levensstijl

Hoeveel tijd kost Ruggengraat mij?

Het Ruggengraat-traject wordt niet ervaren als een tijdrovende investering. Er wordt een op maat gemaakt voeding- en trainingsschema opgesteld die makkelijk geïmplementeerd kan worden in de huidige levensstijl waarbij het voor jou alleen een kwestie van uitvoeren is. Jouw coach zal jou hierin begeleiden en helpen waar nodig.

Hoe garandeert Ruggengraat voor iedereen resultaat?

Ruggengraat zal altijd 100% inzet geven aan zijn klanten om het gewenste resultaat te behalen. Dit verwacht Ruggengraat ook terug van haar leden! De aangereikte plannen zijn op maat gemaakt voor jouw doel, dus het WERKT! Uit eigen ervaring weten wij dat het hoofdstuk consequent uitvoeren van het plan nog wel eens een valkuil voor mensen is. Dus na het leveren van de plannen belopen onze coaches samen met jou het gehele traject. Op die manier garanderen wij resultaat voor iedereen. Gedurende de 3 maanden van het programma staan onze coaches klaar voor jou en zullen wij uit eigen initiatief ook contact opnemen om altijd in beeld te blijven.

Hoe wordt de progressie voor Ruggengraat bijgehouden?

De progressie van de klanten wordt wekelijks bijgehouden. Wekelijks vragen wij aan jou om je te wegen of te meten (dit is per doel anders). Daarnaast vragen wij altijd om een begin foto te maken zodat jij zelf aan het einde van de 3 maanden jouw transformatie kan zien.

Wat voor toegevoegde waarde heeft Ruggengraat voor mijn lifestyle?

Tijdens het Ruggengraat-programma willen wij jou leren hoe je gezond en verantwoord om kunt gaan met voeding en training. Jij hoeft natuurlijk niet altijd even goed te eten als aangegeven is in het plan, maar wij willen jou wel leren hoe je ‘cheat’ dagen kan integreren in jouw levensstijl.

Kosten

Hoeveel kost een programma van Ruggengraat?

De kosten voor het Ruggengraat programma zijn €195,- (euro) voor 3 maanden. Wij hanteren twee betalingsmogelijkheden: Alles in één keer waarbij jij €25,- korting krijgt waarbij jij dus slechts €195,- betaald of betaling in twee termijnen waarbij jij €109,95 per termijn betaald.

Wanneer moet ik betalen voor het programma van Ruggengraat?

Direct na aanmelding worden de kosten in rekening gebracht en gaan wij direct met jouw plan aan de slag!