De week tussen kerst en oud en nieuw woog ik 80 kilo. In de week voordat ik startte met Ruggengraat heb ik er nog 1.7 kg af kunnen krijgen. Ik schaamde me voor mijn lijf en zat echt niet lekker in mijn vel.

In het verleden had ik al meerdere diëten en dergelijke programma’s geprobeerd, maar niks zorgde voor een blijvend resultaat. Nu moest er in ieder geval iets gaan gebeuren en toen zag ik Ruggengraat voorbijkomen en dacht ik: ‘’Dit klinkt goed!’’

Voorheen was mijn doel om naar de 70 kilo te gaan. Helaas heb ik dat nog niet gehaald, maar ondertussen wil ik verder door richting de 66 kilo. Want ‘lord’ wat gaat het rap!
De eerste week vond ik echt lastig. Alles maar afwegen en kijken of het past binnen mijn schema. Ik vond het maar ‘gedoe’ en had het idee dat het niet vol te houden was. Ik ben begonnen met uitrekenen hoeveel kcal de gerechten bevatten die ik veel at en die vielen allemaal binnen de marge!! Al heel snel leer je hoeveel calorieën je dagelijkse dingen bevatten en leer je wat je wel en niet kan eten (lees in mindere maten).

De trainingen waren pittig. Zeker de tabata’s, maar toch merk je dat je in de loop van de tijd sterker en fitter wordt waardoor ik uit ging kijken naar bijvoorbeeld de tabata’s😂 (onvoorstelbaar maar waar)

Ruggengraat is dus niet een dieet, maar meer een verandering van je leefstijl. Ik kan me niet herinneren dat ik ook maar 1x honger heb gehad.. Ik heb eigenlijk de hele tijd kunnen eten wat ik wilde, alleen leer je rekening houden met etentjes, feestjes, borrels en pizza.
Het is meer bewuster eten en absoluut niet uithongeren of diëten.

Balans vinden is iets wat ik zelf echt lastig vind, omdat ik veel spontane sociale gelegenheden heb. Dit gaat wel al 100% beter dan voorheen.

Het belangrijkste wat ik de afgelopen tijd heb geleerd, naast bewuster eten, drinken, borrelen en genieten, is het houden van structuur in het sporten. Ik moest 2x per week sporten en dat is goed vol te houden. Ik heb vooral geleerd dat ook al heb je echt geen puf, ga gewoon even en dan ben je maar geweest. Je doet dan stiekem meer dan dat je had verwacht én je behoudt de structuur waardoor het sporten niet verwaterd.

Zonder mijn coach was dit echt niet gelukt!

Ik vind het Ruggengraat programma een heel motiverend programma net als de coaching. Wat ik er vooral top van vind is dat crashen en diëten wordt afgeraden en dat je wordt aangeleerd hoe je bewust met je eten om kan gaan en goed voor je lijf kan zorgen. Dit vind ik heel belangrijk!

Ik zou Ruggengraat zeker aanbevelen aan iedereen.

Begingewicht: 78.3
Eindgewicht: 72.4

En we gaan nog even verder:)

📍 Wil jij ook jouw persoonlijke doelen en resultaat behalen? Dat kan met Ruggengraat. Schrijf je in via onze website: www.ruggengraat.com/inschrijven/ en start de eerste maandag van de maand!

📱 Heb je toch nog vragen betreft het programma of twijfel je of het wel iets is voor jou? Dat kan, jij mag ons altijd of een berichtje sturen via de RG WhatsApp lijn. Stuur ons een berichtje via: 06 – 57 12 72 31 of mail ons op advies@ruggengraat.com en dan helpt een van de coaches je op weg!

inschrijven