Personal Coach Yassin

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Yassin Boudhan en dit is mijn verhaal. Op zeer jonge leeftijd is eten een passie van mij. Ik houd sinds mijn kleutertijd erg veel van eten, misschien iets te veel.

Verhaal van coach Yassin

Ik begon aan te komen en ik was niet erg actief. Ik heb wel enkele jaren gevoetbald. Naja, ik bedoel, ik wachtte af tot dat de bal naar mij toe kwam in plaats van andersom. Daarna genoot ik van een dubbele portie patat oorlog met een milkshake en in de avond een zak chips, omdat ik vond dat ik het verdiend had na een voetbalwedstrijd.

In een later stadium van mijn leven ben ik begonnen met krachttraining. Ik wist niet wat ik moest doen met mijn voeding en toentertijd heb ik mijzelf daar ook niet in verdiept. Ik nam advies aan van iedereen, ondanks het feit dat het advies dat ik kreeg allemaal tegenstrijdig was met elkaar. Zo werd mij verteld dat als ik hard genoeg trainde ik mijn VET kon OMZETTEN in SPIER.

Je leest het al, mijn voeding was niet erg ‘gezond’ en wat kracht-training betreft kon ik ook het één en ander leren. Ik was totaal niet bewust van wat ik in mijn lichaam stopte en begreep dus daarom ook niet waarom ik dikker werd. Langzaam maar zeker werd ik zwaarder en zwaarder. Ik geloofde dat ik slechte genen had en dat ik een zogenaamde ENDOMORPH lichaamstype had (iemand die snel aankomt). Ik begon het te accepteren en het goed te praten voor mezelf. Ik trainde hard in de sportschool en zag enige vooruitgang in kracht en ik voelde mij sterk, maar meer dan dat ook niet. Een gemiddelde persoon zou niet eens aan mij kunnen zien dat ik 5 dagen in de week aan krachttraining deed. In de zomer van 2013 en een paar kilo’s verder woog ik 115 kilo. Dit was nadat ik terug kwam van een 6 weken lang durende vakantie, waar ik flink van had genoten.

Ik wilde en moest afvallen!

Ik besloot om mijn voedingspatroon 180 graden om te draaien en hield mijn doel voor ogen: afvallen. Ik ging ‘gezond’ eten. Het maakte mij niet uit hoe of wat, ik wilde en zou afvallen. Ik heb zo een beetje elk dieet geprobeerd die jij je maar kunt bedenken, maar niets leek te werken. Totdat ik onbewust en heel dom ontzettend weinig calorieën ging eten. Mijn dieet bestond uit broccoli en kip 7 dagen in de week voor 6 maanden lang. Ik sportte intensief. De crosstrainer (cardio-apparaat) werd mijn nieuwe beste vriend. Dit tezamen heeft geleid tot veel gewichtsverlies (calories in VS calories out). Naast gewicht verlies had deze manier van diëten ook invloed op andere factoren in mijn lichaam en mijn relatie met voedsel. De reden waardoor mijn diëten niet werkten was vooral, omdat ik niet beschikte over de kennis die nodig is om echt resultaat te boeken. Ik besloot mijzelf steeds meer in de wetenschap te verdiepen. Ik heb honderden artikelen, studies en Ebooks bestudeerd, die geschreven zijn door gediplomeerde deskundigen op het gebied van training, voeding en levensstijl. Door deze kennis toe te passen op mijzelf heb ik fantastische resultaten weten te behalen, waar ik erg trots op ben.

Door mijzelf te verdiepen in alle aspecten rondom training, voeding en algemene fitness, ben ik nu in staat informatie dat te vinden is op het internet, te filteren en weet ik feiten van fabels te onderscheiden. De fout die veel mensen maken is dat zij de focus leggen op details die het minst belangrijk zijn voor het behalen van jouw resultaat. Dit komt door onwetendheid en informatie dat uit de context is gehaald omdat bepaalde diëten puur hun producten promoten. Sterker nog, wanneer er geen fundering is hebben supplementen geen effect. Ik heb geleerd hoe ik verschillende methodieken kan toepassen om het gewenste resultaat te behalen en te behouden. Daarnaast ben ik verbanden gaan inzien tussen de verschillende diëten en heb ik weten te achterhalen wat de kern is van alle diëten en waarom deze diëten werken mits goed uitgevoerd.

Trots op mijn resultaat

Nu is het erg leuk dat ik mijn eigen doelen heb weten te realiseren, maar daarbij houdt het voor mij niet op. Ik heb tijdens mijn strijd tegen de kilo’s veel fouten gemaakt. Ik kan met zekerheid zeggen dat deze fouten mij hebben gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben. Deze fouten hebben mij een stuk wijzer gemaakt. Ik heb geleerd dat ik realistisch moet zijn met het stellen van mijn doelen en ik geloof dat dat cruciaal is om deze doelen te bereiken. Of het nu gaat om afvallen, bewuster met voeding omgaan of het veranderen van je levensstijl.

Doelen van coach Yassin

Mijn doel is daarom, de kennis en ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn eigen transformatie te gebruiken en toe te passen op anderen, om zoveel mogelijk mensen te helpen hun doelen te bereiken. Ruggengraat is een uitstekende organisatie waarmee ik dit doel kan nastreven. Ik, samen met alle Ruggengraat coaches gaan ervoor zorgen dat de Ruggengraat leden niet dezelfde valkuilen van de fitnessbranche hoeven te ervaren. Ik hoop dat ik de lezers heb kunnen overtuigen dat we samen jouw doelen kunnen bereiken en ik zie een toekomstige samenwerking graag tegemoet.

Gedachten zijn maar gedachten, zonder actie! Stap voor Stap werken wij aan jouw doelen #samensterk