Personal Coach Wendy

Hi! Mijn naam is Wendy van Balen en misschien ben ik straks wel jouw personal coach bij Ruggengraat.
Ik ben nu ongeveer 1,5 jaar fanatiek bezig met fitness en een gezond voedingspatroon. Door de jaren heen is mijn interesse in voeding & sport erg gegroeid. Ik ben daarom vorig jaar begonnen met externe opleidingen om zo mijn kennis te verbreden. Binnenkort mag ik mijzelf dan ook naast Ruggengraat coach, Fitnesscoach en Gewichtsconsulente noemen.
Ik vind het erg leuk om mijn passie en kennis over voeding en sport te delen. Ik kijk ernaar uit om jullie hiermee te motiveren!

Verhaal van Wendy

Ik ben 22 jaar en woon in Barendrecht, vlakbij Rotterdam.
Voordat ik mijn interesse voor voeding & sport verder ging ontwikkelen, heb ik de opleiding voor Stewardess, Receptioniste, Hostess afgerond. Een heel ander vakgebied met veel reizen en onregelmatige werktijden.
Na deze opleiding wilde ik het sporten weer oppakken, maar helaas ging dit niet zoals gepland door een langdurige blessure aan mijn enkel. Ik had al van alles geprobeerd, maar zelfs van een klein stukje lopen werd mijn enkel al dik en deed het heel veel pijn.

Toch wilde ik wel wat doen en dus besloot ik thuis wat oefeningen met gewichten te doen en in de sportschool wat cardio. Dit ging af en toe goed met ups en downs.
Een paar maanden later werd ik aan mijn enkel geopereerd en moest ik (noodgedwongen) 7 weken in het gips met mijn been omhoog (uiteraard allemaal voor een goed doel (; )
Helaas moest ik hierdoor wel weer helemaal opnieuw beginnen wat sporten betreft.

Nadat ik het sporten weer had opgepakt werd het tijd om mij ook op mijn voeding te focussen.
Omdat ik hier wel wat hulp bij kon gebruiken, met name op het gebied van coaching en de juiste balans vinden, heb ik de hulp van Ruggengraat ingeschakeld.

Ik heb in totaal een half jaar het Ruggengraat programma gevolgd. De 1e periode ging vooral om het vinden van de juiste balans tussen sporten, gezond eten en genieten. Dit is heel goed gelukt door middel van de verschillende sport- en voedingsschema’s die ik heb gekregen en door de juiste coaching.

Ruggengraat heeft mij niet alleen heel erg geholpen om de juiste balans te vinden tussen sporten, gezond eten én genieten, maar Ruggengraat heeft ook mentaal veel voor mij betekend. Mijn lichaam is niet alleen veranderd, maar ik voel mij ook zekerder en voel mij mentaal sterker.

Doel van coach Wendy

Doordat ik zelf ook het Ruggengraat programma heb gevolgd, kan ik mij goed inleven in jouw situatie. Hierdoor kan ik je helpen en motiveren om jouw doel te bereiken.
Als coach wil ik mijn enthousiasme en kennis over sport en voeding met je delen. Daarnaast wil ik je leren hoe je de juiste balans kunt vinden tussen sporten, gezond eten en genieten van leuke activiteiten en lekker eten.
Wij gaan er samen voor zorgen dat je weer lekker in je vel je zit en je zeker voelt.
Samen gaan we kijken hoe wij een mooi resultaat kunnen behalen en hoe je dit ook na Ruggengraat vol kan houden.
Let’s do this!

It’s not always easy, but it’s always worth it! #samensterk