Personal Coach Kathinka

Hoi hoi! Mijn naam is Kathinka en mijn grootste passie is (plantaardig) eten. Dit kun je ook zien aan mijn Instagram account @kathinkaoud waarop ik mijn foodblog ‘About Food’ promoot. Ik kan absoluut niet stilzitten en dat uit zich ook in mijn dagelijks leven. Naast dat ik mij dagelijks bezighoud met het ontwikkelen van nieuwe recepten, ben ik ook ontzettend fanatiek in de sportschool. Bovendien studeer ik Voeding en Diëtetiek (deeltijd) en ben ik veel aan het werk bij mijn drie hele leuke banen: medewerkster in de sportschool, gastouder en natuurlijk coach bij Ruggengraat! En ja, in het weekend geniet ik van mijn sociale gelegenheden:)

Verhaal van Kathinka

Tot aan mijn 17e/18e levensjaar was ik ontevreden over mijn lichaam. Mijn hele middelbare schooltijd ben ik bezig geweest met allerlei soorten diëten. Van het alleen nog maar willen eten van fruit, tot het niet al te onbekende ‘overslaan van het ontbijt’ en detoxen, alle soorten diëten heb ik wel uitgeprobeerd. Natuurlijk kwam het erop neer dat ik, na een periode van zo min mogelijk eten, altijd tot een punt kwam dat het toch niet werkte of opgaf omdat er weer eens chips en koekjes in huis waren. Daar kon ik niet vanaf blijven en deze schoof ik dan letterlijk allemaal naar binnen.

Op een gegeven moment bereikte de weegschaal 71 kilo. Dit punt was voor mij het moment waarop ik besloot dat het genoeg was. Ik heb het jaar daarna (en nu nog steeds) ontzettend veel geleerd over hoe je gezond moet eten. Simpelweg dankzij de juiste voeding ben ik 11 kilo afgevallen in een jaar tijd. Sindsdien is mijn motto: It’s all about food 😉

Inmiddels ben ik weer een aantal jaren verder. Gezond en lekker eten is nog steeds ontzettend belangrijk voor mij, maar daarnaast heeft sport ook grote rol in mijn leven gekregen. Door sporten voel ik me fit en het is een heerlijke uitlaatklep in mijn drukke leventje!

Hoe ik je ga helpen:

Ik merk om mij heen dat veel mensen gezond willen eten, maar vaak niet weten hoe het echt zit. Zelf heb ik ervaren hoe belangrijk het is om NIET te diëten, maar om je levensstijl aan te passen. Dan pas gaat het echt werken! Daarom sluit Ruggengraat in mijn ogen ook precies aan bij mijn visie. Geen dieet, maar puur je eigen voedingspatroon en leefstijl stap voor stap aanpassen naar een bij jou passende gezonde, gebalanceerde levensstijl.