Personal Coach Karen

Hi all, mijn naam is Karen van Nugteren. In mijn dagelijkse leven ben ik bezig met (af)studeren tot tandarts, fitnessen, hardlopen en werk ik als fitness-instructrice in een sportschool.

Verhaal van Karen

Hoewel ik altijd wel sportief ben geweest, ben ik pas 7 jaar geleden in aanraking gekomen met fitness. Het leuke aan fitness vind ik dat prestatie niet zozeer gemeten wordt aan het beter zijn dan anderen, maar meer aan hoe je jezelf kunt verbeteren. Of dat nou op basis van kracht of conditie is: hoe het menselijk lichaam werkt en hoe je voeding hierbij kunt gebruiken, zijn hier ook belangrijke factoren in.

Zo ging ik mezelf meer inlezen in wat er allemaal bij komt kijken als je sterker, gespierder of strakker wilt worden en heb ik ook de cursus tot Fitness-instructeur A afgerond. Ook ben ik begonnen met hardlopen en heb ik de marathon van Enschede en Rotterdam gelopen. Na de periodes waar ik intensief bezig was met trainen voor events, merkte ik dat ik het lastig vond om weer een balans te vinden in sporten, gezond eten en voldoende studentikoze dingen doen met mijn vriendinnen, vrienden en dispuut. Zodoende ben ik ook bij Ruggengraat terecht gekomen.

Met kleine aanpassingen in mijn eetpatroon en door minder (!!) te sporten, ben ik toen bijna 7 kg afgevallen en heb ik toch flink wat kracht in mijn deadlifts, pull-ups en squat ontwikkeld. Ik ben enthousiast geworden van de manier waarop Ruggengraat te werk gaat en denk dan ook dat iedereen met de juiste coaching zijn of haar doelen kan bereiken.

Hoe ik je ga helpen:

In mijn ogen staat Ruggengraat voor een no-nonsense mentaliteit: geen crashdieten, complete omgooi van je voedingspatroon of jezelf al het lekkere ontzeggen, maar gewoon lekker ‘normaal’ doen. Het allerbelangrijkste vind ik dat je alles mag eten en drinken, zolang je je maar aan een aantal basisprincipes houdt.

Het lijkt me dan ook ontzettend leuk om samen met jou te kijken naar de juiste aanpak: een voedings- en trainingsschema die bij je past, hoe je sociale gelegenheden hierbij in kunt plannen en een schop onder je kont krijgt op de momenten dat je motivatie inkakt: ik ben er voor je!