Personal Coach Joris

Mijn naam is Joris van Rossum en ik ben Online Coach bij Ruggengraat. Vanaf jongs af aan had ik al te maken met overgewicht en op een gegeven moment heb ik de knop omgezet. Ik kan je vertellen dat het de beste beslissing uit mijn leven is geweest om het Ruggengraat programma te gaan volgen. Lees hieronder mijn verhaal en hoe ik jou ga helpen:

Verhaal van Joris

Het feit dat ik te maken had met overgewicht heb ik onder andere aan mijzelf te danken. Het begon al op de basisschool. Na schooltijd bleef ik met mijn vriendjes spelen op het schoolplein. Met het kleine beetje spaargeld wat ik had, ging ik naar de naastgelegen supermarkt en kocht ik bijvoorbeeld een reep chocola. Je kent het wel. Zo ging het verder op de middelbare school. In ieder tussenuur even een ritje naar de dichtstbijzijnde supermarkt en op die manier gingen er gemakkelijk meerdere repen chocola, ham-kaas croissants en allerlei andere lekkernijen per week doorheen.

Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik op de weegschaal ging staan en op mijn hoogtepunt 104 kg heb gewogen. Dat was moment één waarop ik dacht: “Hier moet iets gaan veranderen”. In de daaropvolgende periode ben ik bijna 20 kg afgevallen, maar helaas kon ik dit mooie resultaat geen gevolg geven. Het zogenaamde “jojo-effect” had invloed op mijn gewicht, iets waar meerdere mensen mee te maken krijgen, en ik kwam weer bijna 10 kg aan. Dit frustreerde mij op een gegeven moment, want hoe kon ik weer 10 kg aankomen, terwijl ik altijd zeer sportief ben geweest. In die periode tenniste ik namelijk regelmatig en begon ik ook weer met voetballen bij MSV’19 in mijn woonplaats. Ik zette de knop om!!

Met een startgewicht van ongeveer 95 kg begon ik aan mijn “traject” om mijn levensstijl te gaan veranderen. Naarmate de tijd verstreek deed ik steeds meer kennis over training en voeding op. Ik ging bijvoorbeeld op zoek naar geschikte voedings- en trainingsschema’s op internet. De interesse in dit vakgebied nam steeds meer toe en de opgedane kennis begon ik zelf in de praktijk toe te passen. In deze periode heb ik mijn doel bepaald: op naar een vetpercentage tussen de 10 en 12%. Een flinke uitdaging, maar waar een wil is, is een weg!!

In het voorjaar van 2017 heb ik mijn eigen 3 maanden schema opgesteld en ben ik die gaan volgen. Voorafgaand aan deze 3 maanden ben ik langs gegaan bij een diëtist voor een vetmeting en na de 3 maanden kwam ik weer terug. De resultaten waren er, maar niet waar ik op had gehoopt. De zomer brak aan en er moet natuurlijk altijd ruimte zijn om te genieten van het leven. Dit heb ik toen ook zeker gedaan, hetgeen mijn lichaam niet ten goede kwam, maar dit nam ik voor lief.

Naarmate ik mij steeds meer ging interesseren op het gebied van training en voeding kwam op een gegeven moment Ruggengraat voorbij. Ik begon met het volgen van het Instagram account van Ruggengraat. Een perfect account voor mij om nog meer kennis op te doen, want er kwamen super interessante artikelen voorbij. De gedachte om het 12 weken Ruggengraat programma te gaan volgen begon door mijn hoofd te spoken, maar ik durfde de stap niet helemaal te zetten. In oktober 2017 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik vanaf november begonnen met Ruggengraat programma. Misschien wel de beste beslissing uit mijn leven!

Hoe ik je ga helpen:

Samen met mijn Online Coach ging ik op naar mijn doel om een vetpercentage van minimaal 12% te bereiken. Voor mij gold het Ruggengraat programma als spreekwoordelijk “puntje op de i”, maar in de periode met de feestdagen en bijvoorbeeld andere etentjes of carnaval is het toch handig om een coach achter de hand te hebben.

Uiteindelijk draait het allemaal om balans, consistentie en ruimte om te genieten is er tijdens het Ruggengraat programma altijd.

Als nieuwe Online Coach wil ik graag mijn verhaal overbrengen op andere leden. Ook voor jou is het mogelijk om je levensstijl aan te passen en het lichaam te krijgen, waar je altijd van hebt gedroomd. Ik kan je vertellen dat het de beste beslissing uit mijn leven is geweest om het Ruggengraat Programma te gaan volgen. Maak jij ook die beslissing?